İLKHA/ AFAD "Afetlere dirençli toplum oluşturma" vizyonu çerçevesinde toplumun tu¨m kesimlerine yönelik bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.
Ülke genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da "Deprem Anı Ülke Tatbikatı" düzenlendi. Tatbikat, 1999 Düzce depreminin yaşandığı saat olan 18.57'de gerçekleştirildi.
Eyyübiye ilçesinde Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Önünde deprem ve doğal afetlerde kullanılan araç ve gereçler, deprem sonrasında ihtiyaç duyulan alanlar oluşturuldu.
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, alanı ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı. Daha sonra Vali Ayhan ve diğer protokol üyeleri, alan içerisinde oluşturulan çadırda tatbikata katıldı.
Tatbikat öncesi Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tolan bir dua okudu.
Saatlerin 18.57'yi göstermesiyle beraber çalan siren sesinin ardından "çök, kapan ve tutun" hareketini yapıldı.
Yapılan tatbikatın ardından bir konuşma yapan Vali Ayhan, "Biz mütevelli, itikatlı ve kaderci insanlarız. Kaderci olmak demek tedbir almayacağımız anlamına gelmemektedir. Tedbirimizi alacağız takdir Cenab-ı Allah'tandır. Tevekkül edeceğiz. Biz o zaman Bozkurt ve İnebolu’da şunu gördük; dere kenarlarına yapılan inşaatlar vardı. Afetin boyutunu daha da artırmıştı. Bu tür eğitimler ve bilgilendirme faaliyetleri ile çalışmalar ile bu tür tatbikatlarla sürekli diri ve canlı tutmamız lazım. Allah korusun bu tür olumsuzluklardan da daha az hasar ile kurtulmuş olacağız inşallah." dedi.