Haber Merkezi / Kanal Urfa Televizyonunun kuruluşunun 11. yılında düzenlenen '6. İz Bırakanlar' programında Siyaset, Kültür Sanat, Basın Yayın, Spor ve Müzik dallarında plaket verildi.
İz Bırakanlar programının 6.'sı, geçmiş yıllarda olduğu gibi sadece Urfa'yı değil, Türkiye genelini kapsadı. Türkiye genelinden öncelikle Şanlıurfa'mıza ve Ülkemize yazıları, programları, haberleri, müziği ve birçok özellikleri ile dikkatleri üzerlerinde toplayan, Kanal Urfa'nın belirttiği gibi 'iz bırakanlar' belirlenerek plaket verildi.
Milli Eğitim Konferans salonunda düzenlenen Kanal Urfa'nın 11. Kuruluş yıldönümü ve 6. İz Bırakanlar programı Hakkari'de meydana gelen patlamada askerlerimizin şehit olması nedeniyle eğlence kısmı kısıtlandı.
Kanal Urfa TV Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru'nun şehitlerimizin ruhuna Fatiha anonsu ve açılış konuşmasının ardından 'İz Bırakanlar' ödül törenine geçildi.

İz Bırakan Siyasiler ve Yöneticiler
Öncelikle Siyasiler ve Yöneticiler arasında seçilen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati, AK Parti Şanlıurfa önceki dönem Milletvekillerinden Mahmut Kaçar ve Sabahattin Cevheri ile merhum Mustafa Kuş'un öz geçmişleri okunduktan sonra plaketleri takdim edildi.
Öz geçmişlerin okunmasının ardından Büyükelçi A.Emin Önen'in kısa bir teşekkür konuşması kendi sesinden dinletildi.

Sanat Kültür dalında İz Bırakanlar
Sanat Kültür dalında ise; Payitaht dizisinde Abdülhamit Hanı canlandıran Şanlıurfalı sanatçı Bülent İnal, Şanlıurfalı merhum sanatçılarımız Müslüm Gürses ve Mahmut Tuncer, tiyatro sanatçımız Ali Şekeroğlu, Yazar Arif Toprak ve Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Erkan Sözen ödüle layık görüldüler.

Televizyon ve Gazeteciler dalında İz Bırakanlar
Televizyon ve Gazeteciler dalında da; 'atv'den Müge Anlı, 'TRT 6'dan Cüneyt Gökçe, Akşam Gazetesinden Emin Pazarcı, Milat Gazetesinden Serdar Arseven, 'TRT Haber'den Sinan Burhan, 'Çay tv'den İbrahim Eksilmez, TRT Ana Haber Spikeri Işıl Açıkkar, 'a Haber'den Fatih Atik, atv Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı, 'a Haber'den Kerim Ulak ile Kanal Urfa adına ülke genelinde 'Cennet Vatanım' isimli program yapımcı ve sunucusu Gülsüm Munar, Engelli Sporcu-Yazar Veysi Fırat, mahalli sanatçı Naci Gençkol, Yazar Yusuf Sabri Dişli, merhum Gazeteci Mehmet Talat Akay, Gazeteci M.Kamil Güler, Kanal Urfa Spor Zirvesi program yapımcısı İsmail Buz ve Gazeteci Mehmet Yıldırım ödüle layık görüldüler.

Nice 11 yıllara
Televizyon ve Gazeteciler dalında İz Bırakanlar ödülüne layık görülen merhum Mehmet Talat Akay'ın, 'Yılın Unutulmayan Gazetecisi' plaketini yakın arkadaşı ve meslektaşı Eğitimci / Gazeteci / Yazar Müslüm Abacıoğlu alırken duygularını şöyle dile getirdi; 'Gerek Öğretmen ve gerekse gazeteci olmam hesabıyla bana çok konuşur derler ama ben fazla konuşmayı sevmem. Arkadaşımıza Allahu Teala rahmet eylesin, hayırsever bir arkadaşımızdı. Gazeteciliğini ikinci planda görürdü. Bu arada; Kanal Urfa Televizyonu çalışanlarına ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru'ya başarılar diliyorum. Nice 11 yıllara.'
Ödüle layık görülenlerin tamamının öz geçmişleri sinevizyon gösterisi eşliğinde okundu. İz Bırakanlar ödülüne layık görülenlerin öz geçmişlerinin okunmasının ardından plaketleri Kanal Urfa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru tarafından takdim edildi.