Seyfullah Polat

1 Nisan 2019 tarihinde görevi yeni Büyükşehir Belediye Başkanına devredecek olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, düzenlediği basın toplantısında Büyükşehir Belediyesinin 5 yıllık çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in istifa etmesi sonrasında AK Parti tarafından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak atanan ve 3,5 yıl Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Nihat Çiftçi 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde görevini devretmeden önce Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin faaliyetleri hakkında Şanlıurfa'da görev yapan gazeteci ve yazarlar ile yönelik bilgilendirme toplantısında bir araya geldi. Az zamanda çok işler yaptık

Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar'ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanları ile birlikte katılan Nihat Çiftçi 3,5 yıl içerisinde Şanlıurfa'nın önemli sorunlarına el atarak az zamanda çok iş yaptıklarını dile getirdi.

Altyapı, ulaştırma, yol, sosyal hizmetler gibi bir çok alanda yapılan yatırımlar ile ilgili bilgiler veren Nihat Çiftçi konuşmasında; 'Büyükşehir Belediye Başkanlığı görev süresinde Şanlıurfa'ya 3,5 yılda 30 yıllık çalışmalar ve projeleri kazandırdık' dedi.

Kazanan Şanlıurfa oldu. Her ilçeye ve mahalleye eşit hizmet yaptık

Göreve geldiği günden itibaren tüm kurumlarla birlikte ortak hareket ettiklerini belirten Nihat Çiftçi, 'Tüm bunların neticesinde Şanlıurfa'mız kazandı. Hiç bir kurumla farklı görüşlere düşerek ayrım gözetmedik. Olası bir sorunda anında bir araya geldik ve anında sorunlara çözüm ürettik. Amacımız Şanlıurfa'ydı, Şanlıurfa için gece gündüz demeden çalıştık, gerek yatırım konusunda gerek hibe konusunda şehir dışında birçok arayışa girdik ve hizmetlerin yapılması noktasında büyük özveri sergiledik. Büyükşehir Belediyesi olarak kent genelinde ve tüm ilçelerde projeler başlattık. Amacımız Şanlıurfa'nın topyekûn kalkınmasıdır. Her ilçeye, Prestijli Caddeler, Semt Pazarları, Semt Sahaları, Mezarlık Düzenlemeleri, Kent Parkları, Cephe İyileştirme gibi birçok hizmetleri getirdik. Yıllardır hizmete hasret kalan Şanlıurfa'nın ihtiyacına karşılık verdik' dedi.

Gazetecilerden helallik istedi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin borçlarına ve faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda da bulunan Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin faaliyetlerine ilişkin gazetecilere dağıtılan kitapta detaylı bilgilerin bulunduğunu belirterek; gerek Karaköprü Belediye Başkanı olarak gerekse Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 10 yıldır bu şehire hizmet veriyorum. Bu süre zarfında yerel medyanın gücüne inandım ve gazeteci arkadaşlarımız ile şeffaflık ilkesi gereğince hep beraber çalıştık. Bu süre içerisinde beraber olduğumuz basınımızın güzide çalışanlarına hakkımı helal ediyorum ve sizlerin de bana olan hakkınızı helal etmenizi rica ediyorum' diyerek en son olarak bir haber ajansına yönelik açmış olduğu davayı ve şikayeti geri çektiğini, şimdiye kadar hiçbir basın kuruluşunu mahkemeye vermediğini dile getirdi.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Nihat Çiftçi, daha sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Millet Kıraathanesini gazeteciler ile birlikte gezerek toplu fotoğraf çektirdi.