Haber Merkezi / Barış Pınarı Harekatı ile PKK/ PYD'li teröristlerden temizlenerek, Türkiye'nin kontrolüne geçen Akçakale'nin karşısındaki Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde, Başkan Mehmet Yalçınkaya tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunuldu. Sakarya Akyazı Yeniden Diriliş Kız Kur'an Kursu Derneği tarafından temini sağlanan yardım malzemeler, Akçakale Belediyesinin ortak çalışması Tel Abyad'a ulaştırıldı. Tel Abyad kırsalında çadırlar kurarak yaşamını devam ettiren Suriyeli ailelere yönelik gerçekleştirilen ve AFAD'ın da yer aldığı dağıtım programında, Suriyeli ailelere belirlenen ihtiyaca göre gıda, kıyafet, mama, çocuk bezi ve temizlik malzemesi dağıtıldı. Başkan Yalçınkaya, dağıtım sırasında yakından ilgilendiği çocuklara da kek ve meyve suyu dağıttı.
Yardım programı ile ilgili açıklama yapan Başkan Mehmet Yalçınkaya, Barış Pınarı Harekatı ile huzur, istikrar ve güven ortamının yeniden sağlandığı Tel Abyad'da Türkiye Cumhuriyetinin büyüklüğünün bir kez daha görüldüğünün altını çizdi. Başkan Yalçınkaya, şunları kaydetti:
'Bugün Suriye'deyiz. Üzüntünün, göz yaşının, elemin, kanın olduğu yerdeyiz. Çok üzüntülüyüz. Allah yardımcımız olsun. Değerli hanım kardeşlerimiz Londra'dan buraya gönül köprüsü kurdular ve biz de buralara ulaştırdık. Burada ihtiyaç sahibi ailelere bu yardımları getirdik. Allah inşallah hayırlar yazarlar. Bir an önce buradaki elemin, kederin, ızdırabın bitmesini istiyoruz. Her şey normale dönsün, buradaki insanların felaketten kurtulmasını dua ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti olarak başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bizler belediye başkanları ve tüm devlet erkanı olarak Suriyeli kardeşlerimizin insani ve tüm ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz. Allah yardımcımız olsun.'
Başkan Yalçınkaya, açıklamalarının ardından dağıtım programının tamamlanmasıyla Suriye'den ayrıldı.