İLKHA/ Ülkelerinde iç savaştan dolayı Şanlıurfa'ya yerleşen Suriyeli öğrenciler, burada hem okul okuyor hem de hafızlık eğitimini alıyorlar.
Açılan kurslarda öğrencilere hafızlık eğitiminin yanı Arapça ve İngilizce dersleri de veriliyor. 6 aydır hafızlık eğitimini aldığını belirten Muaviye Abdullah, 'Suriye'den Türkiye'ye geldik. Şanlıurfa'da yaşıyorum. Hayrat Yardım Toplum Merkezi'nde 6 aydır hafızlık eğitimi görüyorum. Şu an 11'inci cüzdeyim. İnşallah 2 sene sonra hafız olacağım. İleride imam olmak istiyorum.' dedi.
İleride hem hafız hem de doktor olmak istediğini ifade eden Musab Abdullah, '2016 yılında savaştan dolayı Suriye'den Türkiye'ye geldik. Hayrat Yardım'ın açtığı hafızlık kursuna katıldım. İnşallah 2 sene sonra hafız olacağım. İleride doktor olmak istiyorum.' diye hedefini açıkladı.
Hayrat Yardım Toplum Merkezi'nde öğretmenlik yapan İyad Semhi, 'Suriye'nin Deyrizor kentindenim. 2012 yılında Türkiye'ye geldim. 2014 yılında Akçakale kampında Kur'an dersi veriyordum. 2 sene önce Şanlıurfa'ya taşındım. Hayrat Yardım'da çalışıyorum. Burada öğrencilere kıraat dersleri ve ezber dersi veriyorum.' ifadelerini kullandı.

'Kursumuzda çok farklı
aktivitelerde bulunuyoruz'
Kurslarında yaşları 13 ile 18 arasında değişen 11 öğrenciye hafızlık eğitimi verdiklerini vurgulayan Hayrat İnsani Yardım Derneği Eyyübiye Temsilcisi Seyfettin Şahin ise şunları söyledi:
'Eyyübiye ilçesinde toplama merkezimiz var. Burada çok farklı aktivitelerde bulunuyoruz. Bu aktivitelerin içerisinde giyim ve gıda kolisi yardımı, yetimlere yönelik faaliyetler ve eğitim faaliyetlerinde bulunuyoruz. Bu eğitim faaliyetleri içerisinde İngilizce, Arapça, Türkçe Kur'an-ı Kerim dersleri ve bu derslere ek olarak hafızlık eğitimi veriyoruz. Hafızlık eğitiminde maddi çalışmalar ne kadar yoğun olursa olsun, manevi çalışmalarla desteklenmediği sürece bir tarafı boş kalıyor. Şu an kursumuzda 11 hafızlık eğitimi alan 13 ile 18 yaşları arasında öğrencimiz var. Bunlar Suriyelidir. Gündüz buraya geliyorlar, okullarına da devam ediyorlar. Bu kardeşlerimiz mülakata tabi tutularak, 60 kişinin içerisinde seçildiler. Dışardan her geleni alamadık. Mahreçlerine ve kıraatlerine dikkat ederek bu öğrencileri seçtik.' diye konuştu.

'Hafızlar gül kokulu insanlardır'
Bütün Şanlıurfalıları hafızlık kurslarına davet eden Şahin, 'Bazı kardeşlerimiz 11'inci, bazıları da 18'inci cüzdeler. Biz hedef olarak bir sene demiştik. Allah nasip ederse 8 ay içerisinde bu kardeşlerimiz, hafızlık eğitimlerini tamamlayacaklar. Daha sonra yeni hafızlık kursları açacağız. Bütün kardeşlerimizi bu kurslarımıza davet ediyoruz. Gelsinler, inşallah onlarda hafız olurlar. Peygamber Efendimiz bir hadisi şeriflerinde, 'Kur'an okuyan ağızdan gül kokusu gelir.' buyuruyor. Hafızlar gül kokulu insanlardır. Bütün Urfalı kardeşlerimizin ağızlarının ahirette gül kokmasını istiyoruz.' diye konuştu.