İLKHA/ Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde Rabia Meydanı'nda kurulan 'Mescid-i Aksa ve Kudüs'e Destek Çadırı'na destek gelmeye devam ediyor.
Şanlıurfa'daki STK'ların daveti üzerine 'Mescid-i Aksa ve Kudüs'e Destek Çadırı'na gelen bazı siyasi parti il başkanı ve temsilcileri, Kudüs'ün önemine dikkat çekti.
Kudüs ve Filistin'e destek etkinliğine; HÜDA PAR, AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, Yeniden Refah Partisi ve Büyük Birlik Partisi il başkanı ve temsilcileri katıldı.
Çadır önünde konuşma yapan siyasi parti il başkanları ve temsilcileri, Filistin halkının haklı mücadelesine destek verdiklerini belirttiler.


'Kudüs, Filistin Devleti'nin tartışmasız başkenti, İslam ümmetinin de siyasi başkentidir'
Kudüs'ün sadece Filistinlilerin meselesi olmadığını, tüm İslam ümmetinin kırmızı çizgisi olduğunu ifade eden HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, 'Filistin'e, Kudüs'e ve Rasulullah'ın (Sallallahu Aleyhi Vesellem) imamlığında Peygamberlere namazgah olan Mescid-i Aksa'ya; Peygamberler Şehri Şanlıurfa'dan selamlar olsun. Burada Filistin'i, Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı konuşuyoruz. Kudüs, tartışmasız bir şekilde Filistin Devleti'nin başkenti ve İslam ümmetinin de siyasi başkentidir. Bu yüzden Kudüs, sadece Filistinlilerin meselesi değil, tüm İslam ümmetinin kırmızı çizgisidir.' dedi.

'Dünün eli sapan tutan çocukları bugün Tel Aviv'e füze atan gençlere dönüştü'
İşgalci terör rejiminin, Mescid-i Aksa'ya saldırmakla hayatının hatasını yaptığını dile getiren Özaslan, 'Siyonistler, hayatının hatasını yaptıktan sonra bütün İslam ümmeti ayağa kalkıp Filistin'deki kardeşlerimize destek verdi. Allah'a hamd olsun, dün ellerinde taş olan çocuklar öyle bir çalıştılar ki; taş ve sapanlarla israile, Tel Aviv'e füze fırlatan gençlere dönüştüler. Elhamdulillah, bu büyük bir zaferle sonuçlandı ve israil büyük bir hezimete uğradı.' dedi.


'Mescidi Aksa asla yalnız kalmayacaktır'
Hiçbir zaman Mescid-i Aksa'yı, Kudüs'ü ve Filistin'i yalnız bırakmayacaklarını vurgulayan Özaslan, 'Buradan işgalci terör çetesine sesleniyoruz; asla ve asla Filistin halkı, Kudüs ve Mescid-i Aksa yalnız kalmayacaktır. Türkiye'deki Müslümanlar olarak, Sultan Abdulhamid ve Selahaddin Eyyubi'nin emanetini kabul ediyoruz. Hiçbir zaman Mescid-i Aksa'yı, Kudüs'ü ve Filistin'i yalnız bırakmayacağız, her zaman yanlarında duracağız. Filistinli kardeşlerimize sesleniyoruz; içiniz rahat olsun. Her zaman ve her uluslararası arenada yanınızda olacağız. İslam ümmeti sizi destekleyecektir. Size bir teşekkür borçluyuz. Filistinli Müslüman kardeşlerimiz, sizler öyle bir direniş gösterdiniz ki dağınık ve paramparça olan İslam ümmetini Kudüs davasında birleştirdiniz. İslam ümmetinin birliğine doğru giden fitili siz ateşlediniz. israil de kendi sonunu getirecek fitili ateşledi.' ifadelerini kullandı.


'Artık Filistin'e askeri ve ekonomik alanda da destekte bulunulsun'
Müslüman ülke idarecilerine seslenen Özaslan, 'Buradan bütün Müslüman ülkelerin halklarına sesleniyorum; lütfen ayağı kalkın ve kendi ülkelerinizde öyle güçlü bir kamuoyu oluşturun ki ülkenizdeki idarecilere, hükümetlere seslenin. Ayağı kalkın ve terör çetesi israile karşı Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın yanında olun. Filistin'deki Müslümanlara karşı siyasi, askeri, ekonomik ve diplomatik olarak destekte bulunun. Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da siyasi partiler bir araya gelip hükümete sesleniyoruz. Filistin'e vermiş olduğunuz siyasi destek, çok güzel bir destektir ama bu yeterli değildir. Lütfen bu desteğin çıtasını biraz yükseltin. Artık Filistin'e askeri ve ekonomik alanda da destekte bulunulsun. Bütün İslam ülkeleri siyasi, askeri, ekonomik ve diplomatik destek verirlerse eminim ki işgalci israilin sonu yakındır. İslam ümmetinin annelerine bir mesajım var. Ey annelerimiz, yetiştirmiş olduğunuz çocuklarınızı Mescid-i Aksa ve Kudüs aşkıyla büyütün. Onların kalbine Mescid-i Aksa'nın aşkını işleyin. Çocuklarınızın hepsi yarın birer Selahaddin Eyyubi olarak yetişsinler ki Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı özgürlüğüne kavuştursunlar.' şeklinde konuştu.

'Kudüs, ümmetin kırmızı çizgisidir'
Kudüs'ün sadece Filistin'in meselesi olmadığını belirten AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, 'Kudüs, dünya Müslümanlarının özgürlüğü meselesidir. Kudüs, Hazreti Ömer'in emanetidir. Kudüs, Selahaddin Eyyubi'nin rüyasıdır. Kudüs, Kanuni Sultan Süleyman'ın ihyası ve mirasıdır. Kudüs, Abdulhamid'in davasıdır. Kudüs, ümmetin kırmızı çizgisidir. israil ne kadar direnirse dirensin, ne kadar abluka yaparsa yapsın, oradaki kardeşlerimizi ne kadar susuz, aç ve ilaçsız bırakırsa bıraksın ama onları asla ve asla imansız bırakamayacaktır. israilin bunu bilmesi gerekiyor.' dedi.

'Bugün yekvücut olup tek yürek olma günüdür'
Artık siyasi kimliklerin bir kenara bırakılarak emperyalizmin her türlü şiddetine karşı omuz omuza verme gününün geldiğini vurgulayan CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Çıdır, 'Emperyalist güçler, önce Irak Devleti'ni yok ettiler, parçaladılar, kardeş kanını akıttılar. Daha sonra Libya, Tunus, Mısır ve Suriye Devleti'ni çökerttiler. Bu devletlerin ortak özelliği; Filistin halkının haklı davasının yanında israile karşı olmalarıydı. Filistin yalnızlaştırıldı, Filistin tek başına bırakıldı. Bugün, siyasi kimliğimizi bir kenara bırakarak emperyalizmin her türlü şiddetine karşı omuz omuza verme günüdür. Bugün, zulmü, şiddeti ve baskıyı lanetleme günüdür. Bugün insanlık onurunu yaşatma günüdür. Bugün yekvücut olup tek yürek olma günüdür.' şeklinde konuştu.

'Sözümüzün değerini yükseltmemiz gerekiyor ki bu zulme son verebilelim'
Kınamaktan ve lanetlemekten öte şeyler yapmak gerektiğinin altını çizen DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz, 'Safları birleştirerek sesimizi duyurmalıyız. Sesimizden önce sözümüzün değerini yükseltmemiz gerekiyor ki bu zulme son verebilelim. israilin mallarını boykot etmekle, onların dolarlarını yakmakla, kolalarını almamakla; bu zulmün önüne geçemeyiz. Çok daha somut ve istikrarlı bir şekilde sesimizin ve sözümüzün değerini yükselterek bu zulme 'dur' dememiz gerekir. Filistin'e yapılan zulmün siyaset üstü düşünülmesi gereken bir alan olduğunu ve hatta dinler üstü düşünülmesi gereken bir konu olduğunu bilmeliyiz.' diye konuştu.

'israil hiçbir zaman kınamadan anlamaz'
Hiçbir zaman Filistin'deki Müslümanları yalnız bırakmayacaklarını belirten Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı İsa Döğmeci, 'Kudüs ve Filistin meselesi, sadece coğrafi bir mesele değildir. Aynı zamanda imani bir meseledir. Hiçbir zaman Filistin'deki kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Filistin ve Kudüs, yaşadığımız sürece hiçbir zaman israilin eline geçmeyecektir. Bu duruma izin vermeyeceğiz. Bu konuyu sadece kınayarak tepki koymamamız gerekiyor. israil hiçbir zaman kınamadan anlamaz. israile anladıkları dilden cevap vermemiz gerekir. Erbakan Hoca'nın dediği gibi İncirlik ve Kürecik Üssü kapanmalıdır. 7-8 milyon siyonistin yaşadığı topraklarda 2 milyar nüfusa sahip olan Müslümanların yapılan zulmü izlemesine göz yummayalım.' dedi.

'Müslümanların artık zilletten izzete dönmesi gerekir'
Dünyadaki bütün Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini ifade eden Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Aziz Şahapoğlu, 'Her zamanki gibi siyonist bir proje ile karşı karşıyayız. Emperyalist ülkelerin desteğiyle Filistinli kardeşlerimiz ağır bombardıman altında tutulmuştur. Tüm Müslümanların artık zilletten izzete doğru dönmesi gerekir. Ülkemiz ve israil arasındaki tüm diplomatik ilişkilerin en alt seviyeye indirilmesini istiyoruz. Dünyadaki bütün Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi ve ülkemizin Osmanlı İmparatorluğunun varisi olarak buna öncülük etmesini temenni ediyoruz.' ifadelerini kullandı.


'Resul-i Ekrem'in ümmeti olarak hilalin altında birleşerek gerekirse öleceğiz'
Kudüs uğrunda gerekirse öleceklerini ama mahremlerine asla el dokundurtmayacaklarını vurgulayan Büyük Birlik Partisi (BBP) Haliliye İlçe Başkanı Ferhat Kamburacı, 'Filistin'deki yerel gibi görünen hareket, aslında haç ile hilalin savaşıdır. Dolayısıyla safımız çok açık ve nettir. Yüzyıllardır İslam'ın sancaktarlığını yapmış ordusu Resul-i Ekrem'in ordusu, ahalisi Resul-i Ekrem'in ümmeti olarak hilalin altında birleşerek gerekirse öleceğiz, şehit olacağız ama asla mahremlerimize dokundurtmayacağız.' dedi.
'Müslümanlar birlik olurlarsa siyonistler zulmüne devam edemez'
Müslümanların güçlenip birlik olduğunda siyonistlerin zulmüne devam edemeyeceğini belirten Demokrat Parti (DP) Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Polat, 'Ne zaman ki biz güçlenir, bir ve beraber olursak israil bu zulümleri devam ettiremeyecektir.' şeklinde konuştu.

'israil diye bir devlet yok ki başkenti olsun'
Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu ifade eden Gelecek Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Abdullah Yeşil, 'Kudüs, Müslümanların istikbali ve istiklalidir. Çocuklar uyurken susulur, ölünce değil. israil diye bir devlet yok ki başkenti olsun. Kudüs, Filistin'in başkentidir.' dedi.