AA / Siverek ilçesinin Güney Mahallesindeki bir fırın tarafından sürdürülen gelenek kapsamında, fırının önüne yerleştirilen askıya ''Bu askıdaki ekmekler ihtiyaç sahiplerine ücretsizdir'' yazılı not bırakılarak, ekmeklerden ekonomik durumu iyi olmayanların faydalanması sağlanıyor.


Fırın işletmecisi Mustafa Sevim'e, çevredeki hayırsever esnaf da toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden olan "askıda ekmek" geleneğinin yaşatılması için destek veriyor.


Sevim, gazetecilere yaptığı açıklamada, Osmanlı'dan kalan geleneği yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, ihtiyaç sahiplerinin evine ücretsiz ekmek götürebilmesi için aracılık etmeye gayret ettiklerini söyledi.
Uygulamadan daha çok ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ilçeye sığınan Suriyelilerin faydalandığını anlatan Sevim, kısa süre önce başlattıkları uygulamaya olan ilginin her geçen gün arttığını kaydetti.


Esnaf Hasan Yaman da ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşların genelde akşam saatlerinde ekmek almak için fırın önüne geldiğini sözlerine ekledi.