Haber Merkezi / Vali Erin, mesajında şunları dile getirdi:

Acı tatlı anılarıyla 2018 yılını geride bırakmaya hazırlandığımız bu saatlerde, yeni yılın tüm Şanlıurfalı hemşerilerime, ülkemize ve tüm dünyaya barış, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim.

Samimi ve candan insanıyla, medeniyetlerin doğduğu şehir olan Şanlıurfa'nın geride kalan bir yılını değerlendirdiğimizde, büyük bir sorumluluk htiğimiz insanımız ve şehrimize karşı olan vazifemizi tam anlamıyla yerin getirip getiremediğimizin hesabı içerisindeyim.

2017 yılı ortalarında göreve başladığım Şanlıurfa'da ilk işimiz, kamu kuruluşlarının her alandaki durumunu raporlayarak, şehrimizin geleceğine dair planlar hazırlamak oldu. Tarımdan sanayiye, sosyal projelerden sağlığa devasa yatırımların yapıldığı şehrimizin, elbette en büyük eksikliği, eğitim altyapısının temeli olan okul, derslik eksikliğiydi. Hangi alana yatırım yaparsanız yapın, insanları bu yatırımları yönlendirecek, geleceğe taşıyacak bilgi ve tecrübe ile donatmazsanız hepsi boşa çıkar düşüncesiyle, büyük bir gayretle başladığımız okul projelerimizi, devlet büyüklerimizin de desteğiyle 2018 yılı içerisinde hayata geçirdik. Son günlerde açılışlarını yapmaya başladığımız 393 okulumuzu, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın nüfus bakımından en yoğun olduğu yerlerde inşa etmeye başladık. Hem bu şehrin Valisi hem de bu topraklara vefa borcu olan biri olarak, geçen bir yıla baktığımda, gelecekte vicdanen huzur bulacağıma inandığım, çok büyük bir işi birlikte başarmanın mutluluğunu yaşadığımı belirtmek isterim.

Bir yandan eğitimdeki altyapı sorununu çözmeye çalışırken, diğer yandan başarı seviyemizi yükseltmek için de büyük bir gayret içerisine girdik. Okul öncesi okullaşma oranında Türkiye rekoru kırmamızın yanında, lise mezunu gençlerimizin en az yüzde 50'sini üniversiteli yapmayı hedef edindik. Bu hedefimize de, değerli öğretmenlerimizin karşılığı ödenemez fedakarlığı, ailelerimizin destekleri ve gençlerimizin azmi sayesinde ulaşacağımızdan şüphem yoktur.

Hak, hukuk ve adaleti en büyük öncelik sayarak; şehrimizin insanlarına faydalı olmak, düşküne destek, garibana umut, çaresize çare bulmak, milletimizle devletimiz arasındaki sarsılmaz bağları kuvvetlendirerek geleceğe taşımak adına, Valiliğimizin kapılarını ardına kadar açtık. Bize gelemeyen insanların yanına biz gittik. Sevinçlerini paylaştık, acılarına ortak olduk. Önümüzdeki yıl da halkımızın tüm kesimleriyle, birlik beraberlik içerisinde olmaya ve daha çok çalışarak, daha çok alın teri dökerek geleceğimizin sağlam temellerini atmaya, gözbebeğimiz çocuklarımıza her anlamda mükemmel bir gelecek hazırlamaya gayret edeceğiz.

Şehrimiz ve ülkemiz açısından çok önemli gelişmelerin yaşandığı 2018 yılını geride bırakırken, yeni umutlarla başladığımız '2019 Göbeklitepe Yılı'nın, aziz milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diler, tüm Şanlıurfalı hemşerilerimin yeni yılını kutlarım.