Seyfullah Polat

Geçtiğimiz ay birinci toplantısını gerçekleştiren Şanlıurfa Kent Konseyi Engelliler Meclisi ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

Kent Konseyi seçimlerinin ardından oluşturulan komisyonlardan olan Şanlıurfa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Engelliler Meclis Başkanı Avukat Ahmet Tüysüz'ün riyasetinde ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezinde gerçekleştirilen ve Meclis Üyelerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Şanlıurfa kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Avukat Ahmet Tüysüz, Şanlıurfa'da binlerce engelli vatandaşın olduğunu belirterek; Şanlıurfa Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak amacımız engelli vatandaşların hayatın her alanında yer alabilmelerine olanak sağlayacak çalışmaları tespit ederek bunların hayata geçirilmesi yönünde gayret sarf etmektir. Her hangi bir yaptırım gücü olmayan, sadece hazırladığı raporlar ile ancak tavsiye niteliğinde kararlar alabilen Kent Konseyinin bir komisyonu olarak şehrimizde yaşayan engelli vatandaşlarımıza yönelik güzel çalışmalar yapacağımıza olan inancımız tamdır' dedi.

Açılış konuşmasının ardından söz alan Meclis Üyeleri de engel gruplarına göre Şanlıurfa'daki engelli vatandaşların sorunlarını dile getirerek çözüm önerilerini dile getirdi.

Yaklaşık 1,5 saat süren istişare toplantısı Şanlıurfa'da yaşayan engelli vatandaşların sayısının tespiti, engellilik çeşitleri, engel çeşitlerine göre yaşanan sıkıntıların tespiti ve çözüm önerilerin tespit edilmesi kararının alınmasının ardından son erdi.