AA / Devletin bölge illerinde yatırım ve istihdamı artırmaya yönelik teşvik ve desteklerinden faydalanmak isteyen girişimci iş kadını Yeşim Ünveren, tarihi Balıklıgöl yerleşkesi yakınlarında atıl ve çöplük durumunda olan boş bir arsayı satın aldı.
Daha sonra buraya estetik duruşu ve hava koşullarına dayanıklılığıyla bilinen Urfa taşından 3 katlı, şehrin en büyük butik otellerinden birisini 2 yılı bulan çalışmanın ardından hizmete açtı. Kısa sürede yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanına dönüşen otel, doluluğundan dolayı da yıl sonuna kadar müşteri kabul etmiyor.

Kentte 30 kişiye de 'ekmek kapısı' olan otelde unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerin yanı sıra Fransız ve İtalyan mutfağından tatlar da yabancı konuklara ikram ediliyor.
Girişimci Ünveren, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'nın turizm potansiyelini değerlendirmek için yatırım yaptığını söyledi.
Şanlıurfa'da son yıllarda turizm alanındaki gelişmeler kapsamında konaklama sıkıntısı yaşandığı için otelcilik sektörüne yöneldiğini belirten Ünveren, 'Şanlıurfa'da sıra gecelerine ve konuk evlerine yoğun bir ilgi var. Ben de bu oteli sıfırdan yaparak Şanlıurfa'da en iyi olmak için çalıştım. Burası aldığımızda bir mahallenin içerisinde atıl ve çöplük bir alandı. Şanlıurfa'nın mimarisine yakın olması için çok uğraştık. Şu anda kent mimarisinden ve tarihinden esinlenerek iyi bir eser ortaya çıkardık. Yaklaşık 7 milyon lira civarında para harcadık. Hizmete açalı 5 ay oldu ve doluluk oranımız yüzde 100.' diye konuştu.
Ünveren, işletmeyi açarken kar amacı gütmediğini, Şanlıurfa'ya katkıda bulunmak istediğini dile getirerek 'İnsanları istihdam etmek için yer açtık. Buranın açıldığında bu kadar yoğun ilgi göreceğini ve beklentileri karşılayabileceğini biz bile tahmin etmiyorduk. Gerçekten gösterilen ilgi bizim işimize daha çok sarılmamızı sağladı. Prosedürü tamamladık şimdi personel teşviki, SSK ve vergi indirimi desteği alacağız. Toplamda yaklaşık 1 milyon lira civarında devletimizin bize bir desteği olacak.' dedi.
Yeşim Ünveren, otelde çalışan personel sayısını da gelecek yıl 30'dan 50'ye çıkarmayı planladığını sözlerine ekledi.