İLKHA/ İçişleri Bakanlığı tarafından 'Şehirlerarası otobüs seferleri' ile ilgili yayımlanan genelgenin ardından Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminali sessizliğe büründü.
Otogara gelen vatandaşlar, otogar içerisinde oluşturulan 'Seyahat Başvuru Masası'ndan seyahat izni almalarına rağmen otobüs bulamadıklarından dolayı mağdur olduklarını söylüyorlar.
Otobüs firmaları ise, Coronavirus ile ilgili ilk alınan tedbirlerde 46 koltuktan 23 koltuk için bilet sattıklarını şimdi ise, otobüs bulamadıklarından dolayı mağdur olduklarını belirttiler.
İçişleri Bakanlığı'nın yolcu taşımacılığında aldığı Coronavirus ile ilgili tedbirleri değerlendiren Otobüs firma yetkilisi Mehmet Karagöz, 'Her şeyden önce hayat durma noktasında. Daha önce İstanbul'dan gelen otobüsler vardı, buradan gidiş yoktu. Şimdi ise İstanbul'a ne gidiş ne de geliş var. Önce kısıtlanmıştı, şimdi tamamen yasaklandı. İlk tedbirler kapsamında 46 koltuktan 23 koltuk bileti satıyorduk. Şimdi ise tamamen kesildi. Seyahat Başvuru Masası'ndan seyahat izni alanların yolculuk yapabileceği söyleniyor. Belge alanlar bu kez otobüs bulamıyor. Şanlıurfa'nın 3 merkez otobüs firması da çalışmıyor. Belgesi olan yolcu İstanbul'a gitmek istediğinde otobüs bulamıyor. Şu an işyerimizi kapattık gidiyoruz. Ek seferlerimiz var ama trafik çıkış vermiyor. Çok mağdur durumdayız. Bizim 16 personelimiz var. Bunların sigortası ve maaşları var. 46 kişilik otobüslerde 23 bilet satabiliyorduk, onu da kaldırdılar.' dedi.

'Bizler de vatandaşlar da
mağdur durumdayız'
'Dün Sağlık Bakanlığı'ndan birkaç hemşire gelerek işyerimizde bütün kontrolleri yaptı.' diyen firma yetkililerinden Caner Karagöz, şunları söyledi:
'Sağlığımız açısından gerekli tedbirler alarak muayene olduk. Aşılarımız kontrol edildi, ateşimiz ölçüldü. Sağlık Bakanlığı'na teşekkür ederim. Bizim otobüs seferlerimizin hepsi iptal oldu. Bizim 3 merkez otobüs firmamızda hepsi seferlerini iptal etti. Öğrenciler var, hastası olanlar var, milletimizin başı dertte şu anda. Ama yapacağımız bir şey yok. Herkes canının derdine düşmüş. Tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz. Halkın seyahat yasağı ile ilgili bilgisi olduğundan dolayı kimse otogara gelmiyor. Acil işi olanlar ise, her ihtimale karşı gelip soruyor. Diyarbakır, Mardin gibi yakın illere gitmek isteyenler gelip soruyor. Maalesef bizde bir şey yapamıyoruz, elimimizden bir şey gelmiyor.'