Yüksel Polat

Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası ziyaretlerine gelen Cumhuriyet Halk Partisi Heyetine yaşanan doğal afetin boyutlarını ve çözüm önerilerini aktardı.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'da yaşanan dolu afeti sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından incelemelerde bulunmak ve sorunları yerinde tespit etmek üzere görevlendirilen ve bu kapsamda bölgeye gelen ve CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Bayram Yılmazkaya , CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir ve CHP Şanlıurfa İl Yöneticileri eşliğinde TMMOB Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası'na ziyarette bulundu

Bölgede ve Şanlıurfa'da yaşanan doğal afetler konusunda sahada incelemelerde bulunan CHP Heyeti TMMOB Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Oda Başkanı Abdullah Melik ve Yönetim Kurulu ile bir araya gelerek konu ile ilgili olarak Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odasının görüş ve önerilerini dinleyerek notlarını aldı.

Ziyaret toplantısında , Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Oda Başkanı Abdullah Melik tarafından CHP'li heyete doğal afetlerin ekonomik boyutu ve çözüm önerileri sunuldu. Çiftçi borçlarının ertelenmesi, yapılandırılması ve sıfır faizli kredi açılması önerilerinin yanında, DEDAŞ'ın Üreticilerin desteklemelerine usulsüz şekilde bloke koymalarını ve ÇKS Belgesi olmayan üreticilerin de Tarsim Sigorta kapsamına alınabilme imkanlarının da değerlendirildiği toplantı sonrası ziyaretlerinden dolayı CHP'li Heyete teşekkür eden Oda Başkanı Abdullah Melik tarafından plaket takdimi gerçekleştirildi.