Haber Merkezi / Namazın ardından cami avlusunda vatandaşlar ile bayramlaşan Başkan Güvenç, ardından Eyüp Peygamber Caddesine geçti buradaki vatandaş ve esnafla kucaklaştı onların bayramını kutladı. Çocuklara şeker ve çeşitli hediyeler veren Başkan Güvenç, onlarla yakından ilgilendi.
Esnaf bayramlaşmasının ardından Başkan Güvenç, Şığ Fatih Tekkesi ve AFEDLE derneğine geçti. Burada vatandaşlara elleri ile tirit ikramında bulunan Başkan Güvenç, bayramın en güzel hediyesi olan paylaşmak duygusunu yardıma muhtaçlar ile yerine getirdi.

MEZARLIKTA YASİN-İ ŞERİF KİTAPÇIĞI HEDİYE ETTİ
Eyyübiye bölgesinden ayrılarak Bediüzzaman Aile Mezarlığına geçen Başkan Güvenç, burada kabristan gelen vatandaşlara Türkiye Diyanet Vakfı Yayınevi katkılarıyla hazırlanan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara "Hediye" olarak dağıtılmak üzere bastırılan Yasin-i Şerif ve çeşitli sure, dua ve dini bilgilerin yer aldığı kitapçığı şeker ve lokum dağıtarak vatandaşlarla bayramlaştı.
Ardından Şehitlik kabristanına geçen Başkan Güvenç, burada şehitler için Fatiha okudu.
Ziyaretin ardından açıklama yapan Başkan Güvenç, Ramazan Bayramı'nın heyecanın ve coşkusunu vatandaşlar ile birlikte yaşamanın heyecanı içinde olduklarını söyledi.
Tüm İslam aleminin bayramını kutlayan Başkan Güvenç, şunları kaydetti:
"Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da manevi hayat, etkin bir şekilde yaşanmakta, adet ve gelenekler de aynı çerçevede varlığını korumaktadır. Toplum içinde; kabir ziyareti ve taziye geleneği ahireti hatırlama, vefat eden kişiye dua edip, mağfiret dileme açısından önemli bir yer tutmaktadır. Vatandaşlar tarafından kabir ziyaretinin nasıl yapılacağı, nasıl bir yol izleneceği; unutkanlıktan veya zaman zaman da eksik bilgiden dolayı bazen yanlış yapılabilmektedir.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak hazırladığımız bu çalışmada; kabir ziyaretinin nasıl yapılacağı, nelere dikkat edilmesi gerektiği; ziyaret esnasında hangi Sûre ve Duaların okunmasıyla ilgili bilgilere yer verilmiştir. Bu kitapçık "Bayram hediyesi" olarak konunun uzmanlarından destek alınarak halkımız için hazırlandı. bu kitapçığın içindekiler, sadece kabir ziyareti esnasında okumak için değil; günlük hayatta da istifade edebileceğiniz ve başucunuzdan ayıramayacağınız eşsiz bir eserdir.
Çeşitli Sûre ve Duaların anlamlarıyla birlikte yer aldığı bu eserde, namazda ve günlük hayatta okunan bazı Tesbîhat ve Salavat-ı Şerifeler ile özet dini bilgilere de yer verildi. Ben tekrar tüm Şanlıurfalı kardeşlerimin bayramını kutluyorum."