Haber Merkezi / Haftanın ilk gününe İbrahim Gündoğan Caddesi, bölgesinde esnaf ziyaretleri ile başlayan Mehmet Yalçınkaya, esnafların iş yerlerini tek tek dolaşarak 'hayırlı işler' temennisinde bulundu. Ziyaretleri gerçekleştirdiği iş yerlerinde esnafın halini hatırını soran Belediye Başkanı Yalçınkaya vatandaşlarla sohbet etti özellikle temizlik konusunda sık sık uyarılarda bulundu.
'Ekmeğinin peşinde olanlar için pazartesi besmeledir' diyerek esnaf ziyaretlerini gerçekleştiren Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya;'Barış Pınarı Harekatı sonrası Akçakale de çok ciddi sıkıntılar yaşandı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayetiyle, milletimizin gayretiyle Allah'ın yardımıyla bu badireyi atlattık. Şimdi esnaf yaralarını sarmaya çalışıyor. Biz de esnafın yanında durarak sorunlarını çözerek sorunlarına imkan yaratarak bu sıkıntıyı aşmaya çalışıyoruz. İki aydır Bugün 10 gündür Akçakale sınır kapısı çalışıyor. Şimdi Günlük 50 araç geçiş yapıyor. İnşallah bu çalışma ile araç sayısı 2 bin'e doğru gider. Bu esnafımıza büyük bir destek olacak. Hareketle birlikte şu anda 7 tane tugayımız Burada bulunur. Askerlerin buraya piyasaya getirdiği bir canlılık var, yani esnaf 10 gün öncesine göre daha iyi ama yeter mi yetmez daha iyi olması için bakanlarımızdan destek istiyoruz, büyük şehrimizden destek istiyoruz, Valimizden destek istiyoruz. Bizde bu desteklerle ilgili gayretimizi Sarf ediyoruz. Daha güzel bir Akçakale, sınırda Yıldız Bir Akçakale Türkiye'de sayılı bir ilçe olması için bütün gayretlerimiz seferber etmişiz ve bu noktada da çok ciddi adımlar attık. Esnaf kardeşlerimizden dua istiyoruz. Destek istiyoruz. Sokağına sahip çıksın, temizliğine sahibi çıksın, Şehrine sahip çıksın ve sabırlı olsun. Bu işin sihiri yok bir günde hiçbir şey düzelmez ancak zaman, imkan, gayret ve bunların olması sonucu bu şehir ilerleyecek. O da biraz zaman olacak, zamana ihtiyacımız var, fakat yapılma programa dahil etme kaynak bulmada bütün bunları aştık bundan sonra yapım süreci başlayacak' dedi.
Cadde esnaflarından Esnaf İsmail Çiçek ise, Belediye Başkanımız Ziyareti ile bizleri onurlandırdı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bütün esnaflarımızı dolaştı sıkıntılarını dinledi kısa süre içerisinde yaptığı bu güzel çalışmalarından dolayı ve özellikle Kültür Merkezi'nde öğrencilerimize yaptığı Dershaneden dolayı çok çok teşekkür ediyoruz. Şeklinde konuştu.