Seyfullah Polat

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve Birlik Üyeleri gazetemizi ziyaret etti.

GAP Bölgesinde faaliyet gösteren basın kuruluşlarının üye olduğu GAP Gazetecileri Birliği Genel Başkanı ve aynı zamanda Adıyaman'da yayınlanan GAPOlay Gazetesi İmtiyaz Sahibi Zeynel Abidin Kıymaz beraberinde Birlik Üyesi Yenigün Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Turizm Tanıtma Platformu Adıyaman İl Temsilcisi Tayfun Güzel, Birlik Üyesi Abdülkadir Türkeri gazetemizi ziyaret ederek Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı ve gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Veysel Polat ile bir araya geldi.

Ziyaret toplantısında GAP Gazeteciler Birliğinin faaliyetleri hakkında bilgi veren Genel Başkan Zeynel Abidin Kıymaz; İnternetin ve sosyal medyanın gelişimi ile birlikte gazetecilik mesleği maalesef ciddi bir erozyona uğramıştır. Gazetecilik mesleği ile alakası olmayan insanlar basın sektörünün itibarının azalmasına sebebiyet vermektedir. İşte bundan dolayı tek işi gazetecilik olan bizlerin meslek ilkeleri doğrultusunda bir araya gelerek dayanışma içerisinde olması zaruridir' dedi. Taşra illerde faaliyet gösteren basın kuruluşlarının mesleki teşekküllerde yeterince temsil edilmediğinin de altını çizen Zeynel Abidin Kıymaz, ulusal temsil kuruluşlarında taşrada faaliyet gösteren basın kuruluşlarının hakkıyla temsili için uğraş verdiklerinin de altını çizdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı ve gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Veysel Polat, Zeynel Abidin Kıymaz ile uzun yıllara dayanan dostluğu olduğunu belirterek ; Başkan beyin ifade ettiği tüm hususlara katılıyorum. Gazetecilik mesleği sorumluluk gerektiren bir meslek olup özellikle de son yıllarda en çok suiistimal edilen mesleklerin başında gelmektedir. Bundan dolayı başta kendi bölgemizde faaliyet gösteren gazetecilerin ve basın kuruluşlarının dayanışması büyük önem arz etmektedir' dedi.

Yaklaşık bir saat süren ziyaret toplantısında basın kuruluşlarının diğer sorunları üzerine de istişarelerde bulunarak bu tür toplantıların daha sık yapılarak sorunların çözümü için gerekli adımların atılması temennisine yer verildi.