İLKHA/ Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde etkili olan sağanak yağış ve dolu, hububat ekili tarlaların yanı sıra pamuk ve fıstık ekilen arazilerle birlikte meyve bahçelerine de büyük zarar verdi.
Hilvan'ın Ovacık, Aşağı Külünçe ve Şahbettin köylerinde yaklaşık 45 dakika etkili olan sağanak yağmur ve dolu, fideleri kırdı, meyveleri dalından kopardı, bahçe ve arazileri sular altında bıraktı.
Ekili arazilerinin ve bahçelerinin büyük oranda zarar gördüğünü ifade eden çiftçiler, devletten yardım beklediklerini belirtti.
Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, zarar gören çiftçinin özel banka dahil bütün banka borçlarının ertelenmesi gerektiğini söyledi.
İpar 'Hilvan'da kuraklıktan dolayı zarar gören çiftçilerimizin hasar tespit çalışmaları hazırlıkları yapılırken, çiftçiyi bu kez sağanak yağmur ve dolu vurdu. Kuraklıktan kavrulduğumuz bugünlerde böylesi bir felaket, pamuk ve fıstık üreticilerimiz ile hububat eken çiftçilerimize büyük zarar verdi. Böylelikle ilçemizde gerek kuraklıktan, gerek aşırı yağışlardan dolayı bütün çiftçilerimiz zarar gördü. Bu nedenle Şanlıurfa bölgesinin tabii afet bölgesi ilan edilerek, çiftçinin özel banka dahil bütün banka borçlarının ertelenmesi ve arazisini tekrar ekebilmek için de tohumluk yardımı ile ek desteğin verilmesi gerekmektedir.' dedi.
Bahçecik Mahallesi çiftçilerinden Mesut Yetkin ise 'Zaten kuraklık ve TEDAŞ bizi sıfır noktasına getirdi. Pamuk ve fıstık da zarar gördü. Devletten az da olsa tohum, ilaç ve gübre desteği istiyoruz. Köyümüzde ortalama 600 bin TL'lik zarar var.' ifadelerini kullandı.