Daha önce il genelinde cadde, sokak ve refüjleri süsleyen çiçeklere önemli kaynaklar ayıran Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi; artık kendi öz kaynaklarıyla kurduğu fidanlıklarda yetişen çiçek ve gül fideleriyle önemli bir tasarruf sağlıyor. Tagetes, Petunya, Vinca gibi farklı türlerde yetiştirilen çiçek ve güller çeşitli aşamalardan geçirilerek kurulan seralarda modern sulama teknikleriyle sulanarak dikime hazır hale getiriliyor.

500 BİN ÇİÇEK VE 25 BİN GÜL FİDESİ TOPRAKLA BULUŞUYOR
Şehit Nusret Meyve Fidanlığında Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından kurulan seralarda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Sera içerisinde yetiştirilen 25 bin adet gül fidesinin toprakla buluşturulacağını ifade eden Başkan Beyazgül, 'Şehit Nusret Meyve Fidanlığı içerisinde bir sera kurduk. Bu serada güllerimizi ve çiçeklerimizi yetiştiriyoruz. Belediyemiz tarafından yetiştirilen 25 bin adet gül fidesini toprakla buluşturuyoruz. Akçakale'de de fidanlığımız var orada da çiçeklerimizi yetiştiriyoruz. Artık kendi çiçeğimizi kendi gülümüzü yetiştirdiğimiz için dışarıdan satın almak yerine kendi imkanlarımızla yetiştirdiğimiz çiçekleri toprakla buluşturuyoruz. Bu durum belediyemize bir tasarruf sağladığı gibi Şanlıurfa'mız için de güzel bir hizmet oluyor' diye konuştu.