AA / Şanlıurfa merkezli 4 ilde kamu kurumlarını dolandırdıkları iddiasıyla 34 özel tıp merkezine yönelik operasyonda gözaltına alınan 34 zanlıdan 25'i adliyeye sevkedildi.

Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin ve Adıyaman'daki 34 tıp merkezi hakkında "hayali muayene kaydı girerek kamu kurumlarını dolandırdıkları, usulsüz olarak Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) fatura kestikleri ve SGK tarafından yapılan kesinti oranlarının düşürülmesini sağlamak için kamu görevlilerine rüşvet verildiği" iddiasıyla gözaltına alınan 34 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Aralarında SGK personeliyle tıp merkezi sahipleri, çalışanları ve doktorların da bulunduğu zanlılardan 9'u ifadelerinin ardından savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı, diğerleri ise güvenlik önlemleri eşliğinde adliyeye sevk edildi.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin ve Adıyaman'daki 34 tıp merkezi hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, 20 Haziran'da düzenlenen operasyonda aralarında SGK personeli ile tıp merkezi sahipleri, çalışanları ve doktorların da bulunduğu 34 kişi gözaltına alınmıştı.