Haber Merkezi / Akçakale'de Atatürk Ormanı içerisinde bulunan 40 yıldır atıl durumdaki yeri mesire ve sosyal donatı alanına dönüştürmek için çalışmalar aralıksız sürüyor.
Mesire alanı, hava sıcaklığının en yüksek olduğu illerin başında gelen Şanlıurfa'da en çok ihtiyaç duyulan alanların başında geliyor. Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya da yeşil alan ihtiyacı olan Akçakale'ye de hem mesire alanı hem de düğün salonu kazandırmak için girişimlerde bulundu ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak projenin ihalesi edilmesini sağladı. İçerisinde yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, düğün salonu, mescit, barbeküler, ışıklandırma, lavabolar, temiz içme su şebekesi, kamelyalar ve oturma gruplarının yer aldığı şekilde projelendirilen alan adeta şantiyeye döndü. Çalışmalar dört koldan sürerken düğün salonu yapımında da mesafe alındı ve ilk iskelet oluşturuldu.
Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Başkan Yalçınkaya 'Akçakale Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin ortak çalışması ile sonuçlandırılacak proje ile Akçakale tarihinde ilk düğün salonuna kavuşmuş olacak. Özellikle yaz aylarında da ihtiyaç duyulan sosyal alan da Akçakalelilerin hizmetinde olacak. Şimdiden hayırlı olsun' dedi.