Haber Merkezi / Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında vatandaşların evlerinde oturması yönündeki ikazlarına destek vermek isteyen Sosyolog Halil Dusak, 'Yerinde kal ve oku' projesini sosyal medya aracılığıyla paylaşarak insanların evlerinde 30 dakika kitap okuyarak resimlerini paylaşmalarını sağlıyor.
Dusak, yaptığı açıklamada, amacının proje ile insanların daha çok evlerinde kalmalırına katkı sunmak olduğunu söyledi.
Proje ile olumsuz durumu kısmen de olsa engelleme adına sevindirici sonuçlar almanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Dusak, şöyle konuştu:
'Evinde veya başka bir yerde dışarı çıkmadan bireyler 30 dakika boyunca kitap okuyorlar sonra okuduğu bu kitabın fotoğrafın whatsapp üzerinden bana atıyorlar. Bu şekilde projeye katılmış oluyorlar. Bu proje sayesinde insanların evde kalmasını, anne ve babaların çocuklarıyla birlikte zaman geçirmelerini, velilerimizin ve öğrencilerin birbiriyle daha çok etkileşime girmesini sağladık. Ayrıca bu projenin başka bir öneli yanı bu projeye katılanlar da daha farklı kitaplarla tanışma imkanı buldular. Aylardır raflardan indirilmeyen birçok tozlu kitap da raflardan alınıp okunmaya başlandı. Bu projeyle birlikte yüzlerce fotoğraf gelmeye başladı. Sadece Şanlıurfa merkezde değil her yerden halen gelmeye devam ediyor. Sadece bu cumartesi pazar günü gelen fotoğraf sayısı 326 adettir. Onları 30 dakikayla çarptığımızda 9780 dakika eder. Bu dakikaları bir saate böldüğümüzde yani altmış dakikaya böldüğümüzde o da 163 saatte etmektedir. Bu da bu projeye katılanların 163 saat boyunca içeride olduklarına tekabül eder. Bu projenin en dakika çekici yanlarından biri de yükseköğretim öğrencilerinin verdiği desteklerdir. Artık kitap dışında filmlerde gelmeye başladı bu da daha da umut verici. Bu projeye katılan her kese şahsım adına teşekkür ediyorum.'