Haber Merkezi / Tüm Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs'e karşı seferberlik halinde mücadelesine devam eden Karaköprü Belediyesi ilaçlama ekibi bir yandan dezenfekte çalışması yaparken diğer taraftan da haşere ile mücadelesini sürdürüyor.
Ekipler, mahallelerde sırt pompalarıyla kara sinek, sivrisinek, haşere ve larvaların artmasını engellemek için her tarafta ilaçlama çalışması yapıyor.
Her mevsim devam ettirilen ilaçlama çalışmaları havaların ısınması ile arttırılırken, özellikle vatandaşların sık kullandığı alanların dışında; haşere ve sineklerin yaşam alanı olan rögarlar, çöp konteynırları, dereler ve sazlık alanlarda etkin mücadele gösterilen çalışmalar kapsamında yeşil alanlar da ilaçlanıyor.
Temizlik İşleri Müdürlüğü ilaçlama birimi tarafından yapılan ilaçlama ile vatandaşların sineksiz bir yaz geçirmesi hedefleniyor.
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Koronavirüs ile mücadelede seferberlik halinde olduklarını ancak vatandaşların sivrisinek ve haşerelerden dolayı sıkıntı yaşamaması için ilaçlama çalışmalarını da sürdürdüklerini dile getirdi.
Başkan Baydilli, 'Bu zorlu dönemde personelimiz gerçekten çok büyük bir özveriyle vatandaşlarımızın sağlığı için durmadan çalışıyor. Dezenfekte ve yıkama çalışmamızı aralıksız sürdürürken, sivrisinek ve haşereye karşı ilaçlama da yapıyoruz. Bu süreçte görevlerini en iyi şekilde icra eden, vatandaşlarımızın sağlığı için çalışan personelimize yürekten teşekkür ediyorum' diye konuştu.