Haber Merkezi / Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya Zabıta Teşkilatı'nın 194. kuruluş yıldönümü ve 1-7 Eylül Zabıta Haftası dolayısıyla, zabıta personelinin haftasını kutladı.
Başkan Yalçınkaya Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı personel ile makamında bir araya geldi. Koronavirüs salgını nedeniyle maske ve sosyal mesafe kuralına uyularak gerçekleştirilen görüşmede Başkan Yalçınkaya personeli çalışmalarından dolayı tebrik etti ve başarılar diledi.


YALÇINKAYA: ZABITA BELEDİYENİN ELİ KULAĞI…
Zabıtanın belediyenin vatandaş ile arasındaki köprü vazifesi gördüğüne ve sahadaki yüzü olduğuna dikkat çeken Başkan Yalçınkaya ' Çalışma arkadaşlarımıza Zabıta Haftasının hayırlı olmasını canı gönülden diliyoruz. Belediye gönül işi, belediye insanlara hizmet etme işi ve insanlara hizmet işinin teknik tarafları, insani tarafları var. Teknik tarafında yol var, kanalizasyon var, su var bunlar teknik tarafları. Fakat insani tarafları işte bu zabıta arkadaşlarımızın yaptığı işler… Belediyenin görünen yüzü gözü, belediyenin eli kulağı gözü zabıta. Bu noktada zabıta çok önemli. Yapacakları işe, yapacakları hizmete belediyeyi temsil noktasında bizim için çok büyük bir değer ifade eder. Onun için zabıta kardeşlerimizden özellikle kendileriyle çok sık görüşmesek de bizim kendilerinden hasetten ricam şimdi teknik manada Akçakale'nin yüzyılını değiştiriyoruz yani içme suyuyla doğalgaz ile parklarıyla tamamen değişiyor. Fakat insani tarafı dediğimiz mesela çöp, mesela zabıtayı faaliyetler. Bu noktada çok dikkat edecekler ve insanları ikna yolu ile güler yüzle bu temizliği başarmamız lazım. Belediyenin tek başına bu temizliği halletmesi mümkün değil. Hani belediyedeki arkadaşlarımız araçlarımız canla başla çalışıyor. Fakat insanların da bu temizliğe inanması lazım. Bunu kim yapacak? İşte bunu zabıta ikna yoluyla anlatarak, göstererek yapacak' dedi.


'BİRLİKTE BU ŞEHRİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ'
İlçedeki temizlik çalışmalarına dikkat çekerek zabıta personellerine önemli görev düştüğünü belirten Başkan Yalçınkaya şöyle konuştu:
'Biz hepimiz zaman zaman ben de sokakta çöp topluyorum ki insanlar bunu örnek alsın. Bu şehir hepimizin sokağına caddesine sahip çıkacağız. Zabıta kardeşlerimizin bu noktada dikkatlerini çekmek isterim. Bu noktada çok fazla gayret sarf etmemiz lazım ki buradaki kötü alışkanlıkları değiştirmemiz lazım. Şehrimize daha temiz bir hal kazandırmak için Başkanı ile personeli ile zabıtası ile çöp toplayan personeli ve halkıyla birlikte bu şehrin çehresini sokağını caddesini değiştireceğiz. Tekrar günlerini kutluyorum. Kendilerine de bundan sonraki çalışma hayatlarında başarılar diliyorum.'
Zabıta personeli de Başkan Yalçınkayaya teşekkür etti ve görüşme sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.