Haber Merkezi / Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'ın başkanlığında gerçekleştirilen yılın ilk meclis toplantısında, Ak Parti ve DBP ile Demokrat Partili meclis üyeleri arasında Plan Bütçe, Denetim ve İmardan oluşan ihtisas komisyon üyelerinin seçimleri gerçekleştirildi.

2017 yılının hayırlara vesile olmasını dileyen Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık,;

'2017 yılının başta Hilvan'a, kadim şehrimiz Şanlıurfa'mıza, Türkiye'ye ve tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini diliyoruz.'dedi.

2016 yılında kırsalda bulunan iki mahallenin isim değişikliği konusunda yapılan başvuruların Hilvan Belediyesi ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantılarında ele alınıp değerlendirildiğini ve valilik makamınca da onaylandığını belirten Bayık, Uluyazı ismi ile anılan kırsal mahallenin bundan sonra Hoşin, Atamer ismiyle anılan kırsal mahallenin de bundan böyle Orğız ismiyle anılacağının resmiyet kazandığını duyurdu.

Alınan meclis kararı üzerine muhtarlara seslenen Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, mahallelerinin isminin değiştirilmesini isteyen muhtarlarımız varsa belediyemize müracaat edebilirler. Yapılacak değerlendirmeler sonucu isim değişikliği talebi uygun görünen mahallelerimiz için karar alıp Büyükşehir Belediye Meclis üyelerine bildirimini yaparız dedi.