AA / Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Şanlıurfa ziyareti sırasında dördüncü sınıfa giden kız öğrencinin kendisine hediye ettiği kağıttan lalenin fotoğrafını Twitter hesabından, 'Bu çiçeği bana boşuna vermiş olamaz. 'Vazifeni yap' diyor hepimize nazikçe.' mesajıyla paylaştı.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nü sosyal medya hesabından 'Urfa'da bir lale' notuyla paylaştığı mesajla kutladı.
Selçuk, geçen hafta Şanlıurfa'ya yaptığı ziyarette dördüncü sınıfa giden bir kız öğrencinin hediye ettiği kağıttan lalenin fotoğrafını da paylaştığı mesajında, 'Urfa'da bir kız öğrenci uzattı bu laleyi. Dördüncü sınıfa gidiyor. Orada yaptı, gözlerimin önünde. Getirdiğimden beri masamın üzerinde tutuyorum. Baktıkça hayret ediyorum; ona boş bir kağıt vermişiz, o katlayıp laleye dönüştürmüş. Boş bir kağıdı elleriyle laleye dönüştürebiliyorlar. O zaman bizim o sınıfları lale bahçesine dönüştürmemiz lazım. Bu çiçeği bana boşuna vermiş olamaz. 'Vazifeni yap' diyor hepimize nazikçe.' ifadelerine yer verdi.
Her sabah masaya oturduğunda öğrencinin hediye ettiği kağıttan laleye baktığını kaydeden Selçuk, 'Sizinle de paylaştım ki aslı bende, sureti sizde dursun.' mesajını verdi.


Bakan Selçuk'un paylaşımı duygulandırdı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, 'Dünya Kız Çocukları Günü' dolayısıyla, daha önce kendisine hediye edilen 'kağıttan lale'yi sosyal medyada paylaşması, laleyi Selçuk'a hediye eden Suriyeli 4. sınıf öğrencisini duygulandırdı.
Şanlıurfa'da yaşayan Kuveyt-Türk Kardeşlik İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Sabbah Ammadi, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 yıl önce ailesiyle Rakka'dan Şanlıurfa'ya geldiğini söyledi.
Eğitimine burada devam ettiği için mutlu olduğunu ifade eden Ammadi, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un bir süre önce okullarına geldiğini ve kendisiyle yakından ilgilendiğini dile getirdi.
Sabbah Ammadi, 'Milli Eğitim Bakanı yanıma oturunca çok heyecanlandım ve teşekkür etmek için yaptığım laleyi hediye ettim. Kendisi de gülümseyerek onu benden aldı. Ben onu, bize sahip çıktıkları için teşekkür anlamında vermiştim. Bugün de okulumuzun müdürü, bakanın bu laleyi paylaştığını söyleyince ayrıca mutlu oldum.' dedi.
Okul Müdürü Ayhan Karataş ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un paylaşımını Sabbah'a gösterdiklerini ifade ederek, söz konusu durumun kendilerini de memnun ettiğini aktardı.
Selçuk, 19 Eylül'de Şanlıurfa'ya yaptığı ziyarette dördüncü sınıfa giden bir kız öğrencinin hediye ettiği kağıttan lalenin fotoğrafını paylaştığı mesajında, 'Urfa'da bir kız öğrenci uzattı bu laleyi. Dördüncü sınıfa gidiyor. Orada yaptı, gözlerimin önünde. Getirdiğimden beri masamın üzerinde tutuyorum. Baktıkça hayret ediyorum; ona boş bir kağıt vermişiz, o katlayıp laleye dönüştürmüş. Boş bir kağıdı elleriyle laleye dönüştürebiliyorlar. O zaman bizim o sınıfları lale bahçesine dönüştürmemiz lazım. Bu çiçeği bana boşuna vermiş olamaz. 'Vazifeni yap' diyor hepimize nazikçe.' ifadelerine yer vermişti.
Her sabah masaya oturduğunda öğrencinin hediye ettiği kağıttan laleye baktığını kaydeden Selçuk, 'Sizinle de paylaştım ki aslı bende, sureti sizde dursun.' mesajını paylaşmıştı.