Haber Merkezi / Barış Pınarı Harekatı ile huzur ve güven ortamının hakim olduğu Telabyad'da geçen yıl mobil şube olarak hizmet vermeye başlayan PTT, sabit şubede hizmet vermeye başladı. Telabyad PTT şubesinin hizmete sunulması münasebetiyle düzenlenen açılış törenine, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Telabyad Koordinatörü Oğuzhan Erdi Atak, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, Telabyad Mahalli Meclis Başkanı Vail El Hamdo ile az sayıda davetli katıldı.
Vali Erin burada yaptığı konuşmada, Telabyad ve Resulayn'ı içine alan 32 km derinlikteki 4 bin 300 kilometrekarelik alanın; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahramanlığı, Suriye Milli Ordusunun işbirliği ve bölgeye hizmet getirmek için çaba sarf eden kamu kurum kuruluşlarının sayesinde Suriye'nin en güvenilir ve huzurlu bölgelerinden biri haline geldiğini söyledi.
Barış Pınarı Harekatının amacını özetleyen Vali Erin, 'Suriyeli kardeşlerimizin yanında durmaya, mazlum Suriye halkını muhafaza etmeye ve terörle mücadele etmeye devam edecek ve inşallah muvaffak olacağız.
Harekatın tamamlanmasından birkaç gün sonra PTT'nin mobil şube ile bölgede hizmet vermeye başladığını ve bugün Türkiye'deki şubelerden farkı olmayan bir şubenin Telabyad'da hizmete sunulduğunu kaydeden Vali Erin, PTT Genel Müdürü Hakan Gülten başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
PTT Genel Müdürü Hakan Gülten de Türk Devletinin tüm imkanlarıyla ilk günden beri Suriyeli kardeşlerinin yanında olduğunu ve PTT'nin bu hizmetlerin küçük bir parçası olduğunu belirterek, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde devletimizin yıllardır sürdürdüğü, dünyanın neresinde olursa olsun bir mazlum, bir ihtiyaç sahibi olan varsa yanlarında olmaya devam ediyoruz.' dedi.
Gülten, Suriye'nin Türkiye kontrolünde olan bölgelerinde PTT şubeleri açarak hizmet sunmaya devam ettiklerini ifade ederek, Telabyad'da açılan PTT şubesinin hayırlı olmasını diledi.
Telabyad Mahalli Meclis Başkanı Vail El Hamdo ise Türkiye'nin destek ve yardımlarıyla büyük ilerlemeler kaydettiklerini dile getirdi. Telabyad'da PTT'nin üçüncü merkezinin açılmasından dolayı duydukları memnuniyeti ifade eden Vail El Hamdo, Vali Abdullah Erin şahsında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Vali Erin ve beraberindekiler, PTT şubesinin açılışının ardından Telabyad Hastanesinin bulunduğu bölgede inşa edilecek olan kadın doğum ve çocuk hastanesinin temel atma törenine katıldılar.
Kurban kesimi ve yapılan duaların ardından butona basan Vali Erin, Telabyad Kadın Doğum Ve Çocuk Hastanesinin temeline ilk betonu döktü. Hastanenin çok kısa sürede tamamlanarak bölge insanına hizmet vermeye başlayacağını belirten Vali Erin, yeni hastanenin Telabyad halkına hayırlı olmasını diledi.
Temel atma töreninin ardından, töreni izlemeye gelen Suriye vatandaşlarıyla sohbet ederek sorun ve taleplerini dinleyen Vali Erin, akşam saatlerinde Şanlıurfa'ya döndü.