İshak Polat / Veysel Polat’ın; “Cumhurbaşkanımız sayın R.Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü Şanlıurfalılar ile buluşacak. Cumhurbaşkanımız sizce Şanlıurfa’da neler açıklayacak, Şanlıurfa’ya ilişkin beklentileriniz nelerdir” sorusu üzerine;

Kamil Güler; Urfa’nın göçmen yükünün azaltılması gerekiyor

Kamil Güler; Şanlıurfa tarih, kültür ve inanç şehri. GAP Projesinin başkenti. Doğu ile Batı arasında en önemli köprü. Urfa’da olan bir huzursuzluk Türkiye’de olan bir huzursuzluk demektir. Cumhurbaşkanı Urfa’ya özel bir önem veriyor. Urfa’da Cumhurbaşkanını seviyor ve destek veriyor. İktidar da bu desteğe binaen sürekli kaynak aktardı. Ama aktarılan bu kaynaklar verimli kullanıldı mı derseniz, o tartışılır.

Cumhurbaşkanı’nın gelmesi Şanlıurfa AK Parti nezdinde birlik, beraberlik ve toparlanma açısından iyi olacaktır. Fakıbaba’nın AK Partiden ayrılması Şanlıurfa Teşkilatı, Milletvekilleri açısından koordinasyon sorunu ortaya çıkaracaktır. Bu durum da seçimlere sirayet eder. Birlik beraberlik açısından bu ziyaret önemlidir.

DEDAŞ kaynaklı elektrik problemi çözülmeli, sulama yatırımları tamamlanmalıdır

Kamil Güler açıklamalarına devamla; Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz; En çok sığınmacı ve göçmeni barındıran Urfa’da sosyal dokunun bozulmaması için gerekli adımların biran önce atılması gerekiyor. Güvenli bölgelerde yapılacak yatırım ve konutlar ile burada yaşayan Suriyelilerin bir kısmının ülkelerine dönmesi şehirde önemli bir rahatlamaya vesile olacaktır.

İdlib bölgesinde yapılan 100 bin briket ev bunun en güzel örneğidir. İnşallah yapılacak olan harekat başarılı olur, yeni güvenli alanlar oluşturulur. Hem Urfa hem Türkiye bir ölçüde rahatlar. Biz yine kardeşiz. Yine gideceğiz, geleceğiz kendi aramızda” şeklinde cevap verdi.

Bu sorunların yanı sıra DEDAŞ kaynaklı elektrik probleminin çözülmesi, sulama yatırımlarının bir an önce bitirilmesi ve hayata geçirilmesi gibi sıkıntıların çözülmesi gerekiyor” dedi.

Mehmet Canbeyli; Çiftçinin sorunları çözülmeli, Urfa’da ciddi doktor ve öğretmen açığı var

Mehmet Canbeyli ise yaptığı yorumda; Öncelikle elektrik probleminin çözülmesini bekliyoruz. İki gün önce Viranşehir’de 16 saat elektrik verilmedi. Özellikle köylerde günde ortalama 6 saat elektrik yok. İkincisi çiftçinin sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Tarımda başını alıp giden girdilerin düşürülmesi gerekiyor.

Urfa’da çok ciddi bir doktor açığı var. Bu açığın hızlı bir şekilde kapatılmasını bekliyoruz. . Şehir hastanesinin bir an önce bitirilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra Üniversiteye Urfalı bir rektörün atanmasını bekliyoruz.

Belediye Başkanları ile görüşerek onların silkelenmesini sağlaması gerektiğini, Ahmet Fakıbaba’nın istifası ile ortada fazla gözükmeyen AK Partili 7 milletvekilinin, bu vesile ile birarada gözükmesini sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Ciddi projelerin bir an önce bitirmesi gerekiyor

Canbeyli, Urfa’nın çok önemli bir şehir olduğunu belirterek; Cumhurbaşkanımızın Urfa’ya elbette müjdelerinin olacağını, yatırımlar için gerekli mali desteğin sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Çiftçinin, esnafın bu desteğe ihtiyacı var.

Ciddi projelerin bir an önce bitmesi gerekiyor. Urfa -Suruç yolunun bitirilmesi gerekiyor, diyerek Urfa’nın sorunlarına yönelik kendi gözlemlerini ve vatandaşların kendilerine aktardıkları sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sorunların çözümüne yönelik ilgili kurum ve kuruluşları harekete geçirmesi gerektiğinin altını çizdiler.