Seyfullah POLAT / Şanlıurfa'nın marka lezzeti olan isota, isot üretişine sahip çıkmak, bu lezzeti daha geniş kitlelere ulaştırmak adına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen ilki gerçekleştirilen ve büyük bir katılımın yanı sıra oldukça ses getiren İsot Festivalinin bu yıl ikincisi 5-6-7 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Özçınar; Üreticimize sahip çıkamaya devam edeceğiz
Bu yıl daha çok katılımın beklendiği ve daha renkli geçeceği düşünülen İsot Festivalinin hazırlıklarına başta billboard , pano ve tanıtım broşürleri ile başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde çalışmalar tam hız devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Sırrın Mahallesinde isot üretimi gerçekleştiren Şanlıurfa İsot Üreticileri Kooperatifine ( ŞİKOP) bağlı üreticiler ile bir araya gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Emin Özçınar üreticilerin sorunlarını dinledi.
ŞİKOP Başkanı Bekir Polat ve üreticiler ile bir aya gelen M. Emin Özçınar gerçekleştirdiği ziyarette geçtiğimiz gün Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından İsot Üreticilerine tahsisi gerçekleştirilen İsot Üretim Alanı ile üreticilerin daha sağlıklı ve toplu ortamda isot üretimi gerçekleştireceğini belirterek; ' Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda üretim yapan vatandaşlarımıza sahip çıkmak bizim görevimizdir. Bu kapsamda isot üreticilerimize de sahip çıkmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Nihat Çiftçi'nin önderliğinde bu şehrin tüm değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz' dedi.
Özçınar bu ikincisi düzenlenecek olan İsot Festivalinin daha kapsamlı ve daha güzel olacağına inandıklarını belirterek; ' Bu lezzetimize, bu değerimize Başkanımız sayın Nihat Çiftçi ayrı bir önem veriyor. İnşallah önümüzdeki günlerde festivalle ilgili detayları bizzat sayın başkanımız basına ve kamuoyuna açıklayacaktır' dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden ŞİKOP Başkanı Bekir Polat, Büyükşehir Belediyesi Genel sekreter Yardımcısı M. Emin Özçınar'a teşekkür ederek; ' Büyükşehir Belediyemizin isota ve isot üreticilerine sahip çıkması bizi ziyadesi ile memnun etmiştir. ŞİKOP'a arazı tahsisi Gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi'ye Belediye Meclis Üyelerimize, gece yarısı bile olsa üreticilerimiz ile bir araya gelen, sorunlarımızı dinleyen sayın M. Emin Özçınar'a ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah yer sorunumuzun tamamı ile hal olmasından sonra ürercimizde daha güzel ve sağılıklı ortamlarda isot üretimini gerçekleştirecek ve yapılan festivaller, tanıtımlar ile Şanlıurfa isotu hak ettiği noktaya gelecektir' dedi.