Haber Merkezi / 2016 yılında FETÖ tarafından devletin anayasal düzenini ortadan kaldırmaya yönelik girişiminin bertaraf edilmesinin yıldönümü olan 15 Milli Birlik ve Demokrasi günü Hilvan'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan ve Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'ın öncülüğünde toplanan yüzlerce vatandaş 15 Temmuz ruhuyla yürüyüş düzenlendi. Genç, yaşlı ve çocukların aralarında bulunduğu kalabalık ardından Hükümet Konağı önündeki meydanda buluştu. Meydanda düzenlenen 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günüetkinlik programına, kaymakam Coşkun Doğan, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, ilçe protokolü, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Cidir, mahalle muhtarları, belediye meclisi üyeleri, şehit ve gazi aileleri ile vatandaşlar katıldı.
Hilvan Kaymakamı ve Belediye Başkanının günün anlam ve önemiyle yaptıkları konuşmaların ardından, meydana kurulan dev ekranda darbe girişimi gecesinde yaşananlarla ilgili videoların gösterimi yapıldı.
Hilvan İlçe Müftülüğü'ne bağlı din görevlilerinden oluşan ekip tarafından seslendirilen ilahelerle birlikte, Hilvan Belediye tarafından meydanda toplanan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.