Mutlu Güneş

Unutulmaya yüz tutan Siverek ve bölge kültürün önemli etkinliklerinden olan Kormişkan festival havasında tekrar yaşatılacak. Tertip Komitesi tüm vatandaşları festivale beklediklerini dile getirdi.

Unutulmaya yüz tutmuş, Siverek ve bölgenin önemli etkinliklerinden olan Kormişkan, Siverek Belediyesinin öncülüğünde STK'lar tarafından yeniden festival havasında canlandırılıyor.

Kadim bir kültürü canlandırmak ve gelecek nesillere aktarmak için bir araya gelen STK'lar tarafından 14 Mayıs 2022 tarihinde Siverek Millet Bahçesinde, Barış temalı Kormişkan 1.Kültür Festivali düzenlenecek.

Japon Sanatçılar, Ukrayna Müzik Topluluğu ve Ukrayna Büyükelçiliği gibi uluslararası sanat toplulukların da katılacağı festival dahilinde ünlü sanatçılar ile yerel sanatçılarla beraber halk oyunları gösterileri ve çocuklara yönelik Uçurtma şenliği, çocuk yüz boyama etkinlikleri, Balon etkinliği ve yöresel yemeklerin sunumu gerçekleştirilecek.

Festival ile aynı zamanda Siverek ve Siverek'in tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmayı ve festivali ileriki yıllarda çok daha büyük katılım ile uluslararası bir festival haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Tertip Komitesi tüm vatandaşları ve tarih, doğa tutkunlarını festivale beklediklerini dile getirdi.