İLKHA/ Yıllardır iç savaşın sürdüğü Suriye'deki eczanelere ücretsiz dağıtılmak üzere Diyarbakır'dan piyasa değeri 125 bin TL olan 190 kolilik ilaç yardımı yapıldı.
Diyarbakır İnsani Yardım Derneği Yetim Giydirme Yeri önünde toplanan ilaçlar, kamyona yüklenerek, Suriye'ye doğru yola çıktı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Diyarbakır İnsani Yardım Derneği Başkanı Veysi Çiçekli, Suriye'deki iç savaş nedeniyle çok büyük göç ve mağduriyetlerin yaşandığını söyledi.
Çiçekli, 'Yaşanan bu mağduriyetler neticesinde insanlar muhtaç duruma geldiler. Bu ihtiyaçların başında gıda, sağlık, barınma ve eğitim geliyor. Diyarbakır İnsani Yardım Derneği olarak, üzerimize düşen kardeşliğimizin gereği olarak Diyarbakır halkıyla beraber bu insani krize duyarsız kalmadık.' dedi.
Şimdiye kadar yaklaşık 300 bin TL değerinde ilaç, medikal malzemesi ve bebek mamasını Suriye'deki eczanelerde ücretsiz dağıtılmak üzere gönderdiklerini kaydeden Çiçekli, 'Bugün de göndereceğimiz ilaçların (190 koli) piyasa değeri 125 bin TL değerindedir. Bu gibi hizmetlerde bize destek veren kadirşinas halkımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.' ifadelerini kullandı.