Tuğba Polat

Önümüzdeki günlerde yapılması planlanan, tarım sektörünün sorunları ve çözüm önerilerini barındıracak ' Tarım Çalıştayı' için sektör paydaşı Kurum ve Kuruluş temsilcileri istişare toplantısında bir araya geldi.

Pandemi ve pandemi sonrası tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de gündemin ana konularından ve en önemli maddelerinden biri haline gelen gıda ve gıda güvenliği tarımın önemini bir kez daha ortaya çıkarken Türkiye tarımının en önemli şehirlerinden bisiri olan Şanlıurfa'da tarım sektörünün sorunları ve çözüm önerileri için Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şubesi, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Derneği önümüzdeki günlerde ' Tarım Çalıştayı' düzenlenmesi için bir araya geldi.

H.Ü. Ziraat Fakültesinde dün yapılan ve H.Ü. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, Ziraat Mühendisleri Oda Başkanı Abdullah Melik, TAR- DER Genel Başkanı Mahmut Kaytan'ın yanı sıra ZMO üyesi Ziraat Mühendisleri ve TAR-DER'e bağlı Tarım Danışmanlarının katıldığı istişare toplantısında 'Tarım Çalıştayı'nda ele alınacak konular ve ele alınacak sorunlar masaya yatırıldı.

Artan enerji fiyatları ile birlikte girdi maliyetlerinin artması, çiftçilerin enerji ve destek sorunları, Tarım Danışmanlarının sorunları, Tarımsal Eğitimde kalite standartlarının yükseltmesi gibi konu başlıklarının ele alındığı toplantıda önümüzdeki günlerde yapılması planlanan ' Tarım Çalıştayı' ana konuları ve katılımcı kurumlar gibi çalıştayın işleyişi ele alındı.