AA / Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, DBP'li belediye tarafından açılan parka, PYD'li teröristin adının verilmesi tepkiyle karşılandı. Suruç Kaymakamlığı, konuyla ilgili adli ve idari işlem başlatırken, parkın tabelası güvenlik güçleri tarafından indirildi.
DBP'li Suruç Belediyesince Yıldırım Mahallesi'ne yapılan parka, 2 yıl önce Kobani'deki (Ayn el-Arap) çatışmalarda canlı bomba eylemi düzenleyen PYD'li terörist Arin Mirkan'ın adı verildi.

PYD'li teröristin adını
parka verdiler
Parkın giriş kapısına ise "Suruç Belediyesi Arin Mirkan Parkı" yazılı levha asıldı.
Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, parka canlı bombanın adının verilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Türkiye'nin son dönemde terör örgütü PKK'ya yönelik geniş kapsamlı operasyonlar yaptığını hatırlatan Yavuz, "Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, terör örgütü üyesi olan Arin Mirkan'ın adının verilmesini şiddetle kınıyoruz. Şehit cenazeleri uğurladığımız bugünlerde hassas bir dönemden geçiyoruz. Son aylarda Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı 8 şehit verdik. Vatandaşın vergisiyle yapılan parklara şehit ismi yerine terör örgütü üyesinin isminin verilmesini şiddetle kınıyoruz. Bir teröristin adı bir parka nasıl veriliyor? Savcı ve hakimlerden bu olayın takipçisi olmalarını istiyoruz." diye konuştu.
Bu arada, hakkında terör örgütü PKK üyesi olmak suçundan tutuklama kararı bulunan ve yaklaşık 4 aydır firari olarak aranan Suruç Belediye Başkanı Orhan Şansal, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmıştı. Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada da konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi. Açıklamada, "İlimiz Suruç İlçesi Yıldırım Mahallesi'ndeki parka Suruç Belediyesi tarafından PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD militanı canlı bomba kadın teröristin ismi verilmiş. Valiliğimiz tarafından başlatılan inceleme neticesinde parkın tabelası güvenlik güçleri marifetiyle indirilmiştir. Ayrıca söz konusu ismin verilmesi kararıyla ilgili Suruç Belediyesi Meclis Üyeleri hakkında valiliğimizce soruşturma başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Kaymakamlıktan açıklama
Suruç Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada da söz konusu parkta inceleme yapıldığı bildirildi.
Açıklamada, "5393 Sayılı Belediye Kanununun 81. maddesine göre Belediyenin meclis kararı alıp, Mülki İdare Amirinin onayına sunulmadan parka isim verildiği anlaşılmıştır. Kanuna uygun olmayan belediyenin bu işlemi ile ilgili gerekli adli ve idari işlem başlatılmıştır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Parkın levhası indirildi
Şanlıurfa Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, gece saatlerinde söz konusu parkın girişindeki "Suruç Belediyesi Arin Mirkan Parkı" isimli levhayı kaynakçı yardımıyla yerinden söktü. Levha, inceleme işlemleri için İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.