Haber Merkezi / Şanlıurfa'da kişi başına düşen yeşil alanın en fazla olduğu Karaköprü ilçesinde Karaköprü Belediyesi yemyeşil bir ilçe için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'nin talimatları doğrultusunda Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri her ay ilçeye yeni bir park kazandırarak vatandaşların hizmetine sunuyor. Karaköprü'de son 1 yılda 80 bin m2 alan yeşile dönüştürüldü.
Kişi başına düşen yeşil alan oranı 10 metrekare olan Karaköprü Şanlıurfa'da bu anlamda ilk sırada yer alırken, Başkan Baydilli bu oranı artırmak ve daha yeşil bir ilçe oluşturmak adına başlattığı yeşil alan seferberliğini hız kesmeden sürdürüyor.
Karaköprü'nün inşaat alanı olan ve her geçen gün bina ve nüfus sayısı artan bir ilçe olduğuna dikkat çeken Başkan Baydilli, ilçenin tamamen betonarme bir görüntüye bürünmesinin önüne geçmek istediklerini dile getirdi.
Başkan Baydilli, 'Karaköprü Güneydoğu' nun en fazla nüfus artışına sahip olan ilçesi olduğu için her anlamda bu artışa yetişme adına çalışmalarımız sürüyor. Bir şehirde belki de en fazla ihtiyaç duyulan şey yeşil alandır. Karaköprü zaten yeşil alan oranı olarak Şanlıurfa'nın en fazla yeşil alanına sahip olan ilçesidir. Kişi başına 10 metrekare gibi önemli bir yeşil alan oranı düşüyor. Ancak nüfusun hızla artması ve bina sayısının her geçen gün çoğalması nedeniyle biz ilçemizi daha yeşil hale getirmek adına her ay ilçemize 1 tane park kazandırıyoruz.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz canla başla çalışarak yeşil alan için ayrılan yerleri parka ve ağaçlığa dönüştürüp hizmete sunuyor. İnşallah bu şekilde her yıl üstüne koyarak daha fazla yeşil alanı ilçemize kazandıracağız' diye konuştu.
Öte yandan Karaköprü'de son 1 yılda 80 bin metrekare alan yeşil alana dönüştürülerek vatandaşların hizmetine sunuldu.