Ayser POLAT / Karaköprü Belediyesi Sosyal İşler ve Yardımlaşma Müdürlüğü tarafından vatandaşın hizmetine sunulan ikram çeşmesi, kışın dondurucu ayazının hakim olduğu Şanlıurfa'da, Pazartesi ve Cuma günleri vatandaşlara sıcak çorba hizmeti veriyor.
Kış aylarında soğuk havalarda sabahın erken saatlerinde evden çıkan vatandaşlara sıcak çorba ikram ediliyor. Pazartesi ve cuma günleri sabahın erken saatlerinde işe giden vatandaşlar ile okula giden öğrenciler sıcak çorba ve ekmek ikramıyla içini ısıtıyor.


YAZ AYLARINDA LİMONATA
İkram Çeşmesinin kadim bir Osmanlı geleneği olduğunu dile getiren vatandaşlar, bu geleneğin yaşatılmasını sağlayan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'ye teşekkür etti. Sabahları sıcak çorba ile hem fırsat bulamadıkları kahvaltı öğününü aradan çıkardıklarını hem de soğuklarda içlerinin ısındığını dile getiren vatandaşlar, memnuniyetlerini ifade etti.
Belediye ekiplerinin yaptığı açıklamada ise ikram çeşmesindeki çorba ikramının havaların ısınmasıyla yerini soğuk limonata veya soğuk meşrubat ikramına bırakacağı öğrenildi.