URFA’DA PAMUK TARIMINA KATKI SAĞLAYACAĞIZ

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya’ya LİVAGRO Tohumculuk’un çalışmalarını anlatan şirket kurucularından Bilal Tilmaç, verimi yüksek, en kaliteli ve en sağlıklı tohumu çiftçilere sunduklarını belirtti.
Timaç, ”Kurduğumuz ekiple yaptığımız ar-ge çalışmaları sonucunda ürettiğimiz Livzara tohum çeşidimiz yüksek randımanı ve yüksek verimi ile üreticimizin olduğu kadar, kaliteli elyaf sağladığı için tekstil sektörünün de tercih ettiği, en çok talep gören ürünlerimizdendir. Bu isim altında piyasada markalaşmaya başlamıştır. Öyle ki uluslararası alanda; Türki Cumhuriyetlerde ve Afrika’da Urfa’mızın yerli tohumu tercih edilir duruma gelmiştir. Ekibimizle birlikte Türkiye’nin sayılı laboratuvarlarından birini kurduk. Ülkemize ve Urfa’ya sürdürülebilir tarım konusunda katkı sağlamayı amaçlamaktayız. Urfa Pamuğunu tüm dünyada markalaştıracağız.’’ diye konuştu.

STANDARDİZASYON VE MARKALAŞMA URFA PAMUĞU İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Livagro’nun ulusal ve uluslararası alandaki çalışmaları, Şanlıurfa’ya has yerli tohumu üretim ve ürün yelpazesi hakkında bilgi alan Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, ‘’Uzun süredir gündeme getirdiğimiz şeyler gerçekleşiyor. Urfa Pamuğunda standardizasyon ve markalaşma girişimleri bizler için çok kıymetli, memleketimiz için çok önemli. Bu noktada Borsamız son yıllarda çok sayıda temaslarda bulundu. Ve nihayet piyasada bunun karşılığını almaya başlıyoruz. Ben çapa ve çalışmalarından ötürü şirketin kurucuları Abdulkadir Saraç ve Bilal Talmaç’a teşekkürlerimi sunuyorum.’’ İfadelerini kaydetti.