A Milli Futbol Takımı'nın, Moldova ile Almanya'da oynadığı hazırlık maçının ilk yarısı 0-0 sona erdi.

16. dakikada milli takım gole çok yaklaştı. Yusuf Yazıcı'nın ara pasıyla ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Burak Yılmaz, sol ayağıyla şutunu çekti. Top, kaleci Celeadnic'ten döndü.

29. dakikada ay-yıldızlı ekip rakip yarı sahanın ortalarından serbest vuruş kazandı. Hakan Çalhanoğlu'nun ceza sahasına gönderdiği topa uygun pozisyonda Merih Demiral kafayı vurdu. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

Aynı dakikada Moldova'nın sağ kanattan gelişen atağında, Antoniuc ortasını yaptı, Damaşçan kafayı vurdu, kaleci Uğurcan Çakır topu kornere çeldi.

34. dakikada milli takım önemli bir fırsattan yararlanamadı. Yusuf Yazıcı'nın Moldova ceza sahası yan çizgisi dibinden kullandığı serbest atışta ön direğe doğru hareketlenen Zeki Çelik topa gelişine vurdu. Meşin yuvarlak ters direk dibinden auta gitti.

36. dakikada Moldova'nın gelişen atağında, Damaşcan'ın pasıyla Türkiye kalesini cepheden gören pozisyonda topla buluşan Platica, sert bir şut çıkardı. Kaleci Uğurcan Çakır son anda topu kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0 tamamlandı.

İkinci yarı

58. dakikada milli takım öne geçti. Okay Yokuşlu'nun attığı topu, Hakan Çalhanoğlu bekletmeden şık bir topuk pasıyla Burak Yılmaz'a gönderdi. Ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Burak, plase bir vuruşla topu köşeden ağlara yolladı: 1-0

77. dakikada ay-yıldızlı ekip farkı ikiye yükseltti. Aut atışını kullanan kaleci Uğurcan Çakır'ın uzun mesafeli pasında ceza alanında topu kontrol eden Cengiz Ünder, önündeki rakibine rağmen sağ çaprazdan yerden bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-0

Karşılaşma, ay-yıldızlı ekibin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Ay-yıldızlı ekip, Moldova karşılaşmasıyla EURO 2020 öncesindeki hazırlık maçlarını tamamladı.

Antalya kampındaki ilk hazırlık karşılaşmasında Azerbaycan'ı 2-1 yenen milliler, ikinci maçında Gine ile 0-0 berabere kalmıştı.

Milli takımın Almanya kampı, 10 Haziran'a kadar sürecek. Aynı gün Roma'ya hareket edecek ay-yıldızlı ekip, 11 Haziran'da Roma Olimpiyat Stadı'nda EURO 2020'nin açılış maçında İtalya ile karşı karşıya gelecek.

Burak Yılmaz 29. golünü attı

A Milli Takım'ın kaptanı Burak Yılmaz, ay-yıldızlı forma ile 29. golünü Moldova'ya attı.

Burak, ay-yıldızlı forma ile çıktığı 67. maçında gol sevinci yaşadı.

Milli takımın ikinci golünü atan Cengiz Ünder de ay-yıldızlı forma altında 9. golünü kaydetti.

Şenol Güneş: Bundan önceki maça göre daha önde oynadık

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, 'Hazırlık maçı olarak Moldova karşılaşmasıyla sona gelmiş olduk. Bundan sonra 8 günlük süreyi İtalya maçına yönelik kullanacağız. Rakibin gücü ne olursa olsun elinden gelen direnci ortaya koydu. Güç farkı vardı, bu skora yansıdı. Oyun üstünlüğümüz de iyiydi, bundan önceki maça göre daha önde oynadık. İtalya maçı farklı olacak.' ifadelerini kullandı.

İlk yarıda girdikleri fırsatlardan yararlanamadıklarını belirten deneyimli teknik adam, şunları kaydetti:

'Zorluklarımızı gördük, ikiye birlerde etkiliydik ama kanatları biraz fazla kullanabilirdik. Bütün oyuncularımızı görmüş olduk. Kampa çağırdığımız tüm oyuncular zaman zaman iyi, zaman zaman beklentimizin altında kalan performanslar gösterdi. Bazılarını zaten biliyorduk, bazılarını dinlendirdik bu maçta oynattık. Bütün oyuncularımızı İtalya maçına göre hazırlayacağız. Gruptaki tüm maçlara çıktığımızda devamında da her oyuncumuza ihtiyaç duyabiliriz. Performans olarak eksik gördüğümüz, yeteneklerine inandığımız İrfan, Abdülkadir ve Dorukhan'ı otelde bıraktık, iki idman yaptılar. Kazanmak, Cengiz ve Burak'ın gol atarak moral bulması önemliydi. Düşüncelerimizi kısmen yaptık, hazırlık maçında rakibin gücü konsantrasyonu etkileyebiliyor. Bazı oyuncular bunun çok iyi üstesinden geldi, mesela Kenan olağanüstü çalıştı, maçın tamamını yaşadı. Tüm oyuncular İtalya maçında aynı duyguyla oynayacaklardır.'

Sadece Kenan Karaman'ın değil, Hakan Çalhanoğlu'nun, Yusuf Yazıcı'nın, Burak Yılmaz'ın, Kaan Ayhan'ın, Merih Demiral'ın ve Çağlar Söyüncü'nün de iyi futbol oynadığının altını çizen Şenol Güneş, 'Hepsi iyi oynadı ama Kenan oyunun başından itibaren bir final maçında oynuyor duygusunda oynadı. Kendini ispatlıyor gibi oynadı, bunu bütün oyuncular yapacaktır. Mert de geçen maç böyle oynamıştı. Bugün iyi oyun vardı ama mühim olan İtalya maçında yapmak. Onun için söylüyorum. Bugünkü maçta olağanüstü olsak da puan vermeyecekler. Bugün de eksiklerimiz top kayıplarımız oldu, hücumları sonuçlandıramadık. Bazen yavaş davrandık, maçına göre bu değişebiliyor.' diye konuştu.

TFF Başkanı Özdemir: Ana hedefimiz şu anda gruptan çıkmak olmalıdır ve bu olacaktır

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir de maçın ardından yaptığı değerlendirmede, 'Son hazırlık maçını Moldova ile yaptık. Güzel bir maç oldu, oyuncularımız gayet iyi pas yaptı ve maçın başından sonuna kadar oyuna hakimdiler. Burak ve Cengiz ile 2 de gol bulduk. Başta Şenol hocamız olmak üzere bütün oyuncularımızı kutluyorum.' ifadelerini kullandı.

Almanya kampının bir hafta daha devam edeceğini ve ardından EURO 2020'de İtalya ile oynanacak maç için Roma'ya geçeceklerini hatırlatan Özdemir, şöyle devam etti:

'11 Haziran'da Avrupa Şampiyonası'nın açılışında milli takımımız ilk maçı yapacak. Ümitliyiz, millilerin orada iyi bir netice alarak Bakü'ye devam etmesini istiyoruz. Arkasından Galler ve devamında da İsviçre maçlarını oynayacağız. Ana hedefimiz şu anda gruptan çıkmak olmalıdır ve bu olacaktır. Allah nasip eder, futbol şansı da yanımızda olursa gruptan çıkacağız. Tüm futbolcularımız o maçın heyecanını yaşıyor. Bütün dünya o maçı izleyecek. Orada kendilerini göstereceklerdir ama o karşılaşmada kaybetsek de oynayacak daha 2 maçımız var, yani alınacak 6 puan daha var. Grup ikincileri direkt çıkıyor, 6 gruptan 4 takım en iyi 3. olarak çıkacak ama bizim ana hedefimiz gruptan çıkmak olacaktır. İnşallah Allah yardım edecek, iyi maçlar çıkararak, galibiyetler alarak gruptan çıkmayı hedefliyoruz.'

İtalya'ya seyirci götürme konusunda hem vize hem de kendilerine verilen kapasite yönünden büyük sıkıntı yaşadıklarını aktaran Özdemir, 'Bakü'de öyle olmayacak. Bütün Türk seyircileri ve kardeşimiz olan bütün Azerbaycanlı kardeşlerimizi maça bekliyor, milli takımımızı desteklemelerini istiyoruz. İnanıyorum ki hep dediğimiz tek millet 2 devlet işte orada bir araya geleceğiz ve milli takımımızı destekleyeceğiz. Galler ve İsviçre maçlarından iyi puanlar alarak gruptan çıkacağız. İstanbul ya da Ankara'da oynamamız ile Bakü'de oynamamız arasında bir fark yok. Orada da seyirciden dolayı sıkıntı yaşamayacağımızdan seyirci desteğiyle milli takımımız daha iyi futbol oynayarak iyi neticeler alacaktır.' değerlendirmesinde bulundu.

Fransa'nın Lille takımında oynayan ay-yıldızlı futbolculara ilişkin de açıklama yapan Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı:

'Burak Yılmaz'a, futbolculuğu ve kariyeri yönünden kimsenin bir şey söylemeye hakkı yok. Üç milli futbolcumuz Burak, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı, seneler sonra Lille'in Paris Saint-Germain'i geçmesine katkıda bulunarak, takımlarını Fransa şampiyonu yaptı. Hepimiz Türkiye şampiyon olmuş gibi Lille'in şampiyonluğunda sevinç ve mutluluk yaşadık. Oradaki başarılarını milli takımda da devam ettirmelerini istiyorum. Lille'deki 3 oyuncumuz da ilk 11'de görev aldı ve başarılıydılar. Burak ayrı bir oyuncumuz, senelerdir görev yapıyor. Bugün de ilk golümüzü attı ama şampiyonada daha çok gol atarak katkı sağlayacağına inanıyorum.'

Selim Soydan: Çok iyi neticeler alacağız

TFF'nin A Milli Takımdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Selim Soydan, EURO 2020'de çok iyi neticeler alacaklarına inandığını söyledi.

Çok iyi bir milli takıma sahip olduklarının altını çizen Soydan, şunları kaydetti:

'Bu takım bundan evvel de kendisinden daha iyi denilen takımları hep yendi. İnşallah Roma'da bunun bir tekrarı olacak. Roma'dan puan ve puanlarla inşallah çıkacağız. Futbolcularımızın hepsi çok iyi, hepsi kendine son derece güvenen, iyi oyuncular. Hepsi o maçı dört gözle bekliyor. Çok iyi neticeler alacağız, biz buna inanıyoruz.' AA