İshak POLAT / Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ile AB Bilgi Merkezi tarafından "ŞUTSO 2023 Vizyon Çalışması ve AB Bilgi Merkezleri'nin dünü bugünü ve yarını" konulu bir basın toplantısı düzenlendi. Cevahir Han'da düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına ŞUTSO Başkanı E Sabri Ertekin, Şanlıurfa AB Bilgi Merkezi Koordinatörleri Evrim Esen Uygun, Erol Yüncü ve Şanlıurfa'da faaliyet gösteren gazete, tv gibi medya kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa AB Bilgi Merkezi Koordinatörleri Evrim Esen Uygun Şanlıurfa AB Bilgi Merkezi hakkında bir sunum gerçekleştirerek katılımcılara AB Bilgi Merkezi'nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Uygun sunumunda Şanlıurfa AB Bilgi Merkezi'nin Mayıs 2008 yılında ŞUTSO bünyesinde kurulduğunu ifade ederek faaliyetleri kapsamında 2016 yılında gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi hedeflenen projeleri anlattı.
Daha sonra söz alan ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin ise hükümetin 2023 hedeflerine atıfta bulunarak; Türkiye son yıllarda yaptığı köklü yapısal değişikliklerle Hızlı bir ekonomik, siyasal ve kültürel bir kalkınma hamlesi gerçekleştirmiş ve bu hamle ile özellikle ekonomik olarak çok önemli bir ivme yakalamıştır. Geçmişte AB'ye girmek için yalvaran bir Türkiye'den artık örnek alınan bir Türkiye'ye gelinmiştir. Artık bizi alıp almayacaklarını AB düşünsün. Bu gelişmiş hali ile Türkiye AB'ye girmese de olur' dedi.
Ertekin hükümetin açıkladığı 2023 hedeflerini tutturmak adına Şanlıurfa'nın her türlü potansiyele sahip olduğunu ifade ettiği konuşmasında Şanlıurfa'nın yaklaşık 2 milyonluk genç nüfusa sahip olduğu tarım, turizm ve tarihi değerleri ile büyük bir güce sahip olduğuna vurgu yaparak; Şehrimiz 6. Bölge teşvik kapsamında olup Türkiye'de en çok yatırım yapılan ve istihdamın arttığı 6-7. İl arasındadır. 2014 yılında Şanlıurfa'nın ürettiği katma değer 14,5 Milyar TL olup bu katma değeri 2023 yılında 174 Milyar TL'ye çıkartmayı hedefliyoruz. Bunun için her türlü tarımsal ve sanayi üretimi potansiyeline sahibiz" diyerek planlanan yatırımların kamu ve özel sektör aracılığı ile bir önce tamamlanması gerektiğinin altını çizdi.
Şanlıurfa'nın 2023 hedeflerinin tutturulması için özellikle yerel medyaya çok önemli görevler düştüğünü de ifade eden Sabri Ertekin; sorunlarımızın dile getirilmesinde ve kamuoyu oluşturulmasında yerel medya bizim kulağımız, dilimiz olmaya devam etmelidir. Dedi.
Yaklaşık iki saat süren toplantı medya mensuplarının sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.