Ayser POLAT / Gençlerin bilimsel ve teknolojik çalışmalara katılmasına katkı sağlamak amacıyla proje üretmeyi sürdüren Karaköprü Belediyesi; Battani Uzay, Havacılık ve Bilim Merkezi'nde açtığı kurslarla eğitimlerini sürdürüyor.
Gençlere sorun çözme, takım duygusu kazanma, geliştirme, yaratıcı sanatlar ve analitik düşünme gibi pek çok alanda beceri kazandıracak olan, Robotik Kodlama eğitimleri, yeni nesil yazılımcılarının yetişmesine de olanak sağlanıyor.
Robotik Kodlama Eğitimi sayesinde gençler; algoritma oluşturmadan, 3D çizim tasarlamaya kadar, lego setleri ile programlamadan, bilgisayar kullanımına kadar birçok alanda kendini geliştirerek yazılım dünyasına giriş yapıyor.

BAYDİLLİ: GENÇLERE FIRSAT SUNUYORUZ
Robotik Kodlama kursunu ziyaret eden Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, kurstaki gençlerle ve eğitmenleriyle sohbet edip eğitimler hakkında bilgi aldı. Merkez bünyesinde açılacak İHA okuluyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Baydilli, 'Amacımız gençlerin burada teknolojiyle ve bilimle tanışmasıdır. Geleceği teknoloji ve yazılım şekillendirecek ve biz de bu alanlarda kendini yetiştirmek isteyen gençlere yardımcı oluyoruz. İnşallah bu robotik kodlama kursu ve açacağımız İHA Okulu ile birlikte gençlerimiz teknolojiyle daha fazla uğraşacak, kullanımından ziyade üretim anlamında da yetiştirilecekler. Tüm gençlerimize derslerinde, eğitimlerinde başarılar diliyorum' diyerek gençlerin yanında olmayı sürdüreceklerini vurguladı.

ÖĞRENCİLER BÜYÜK BİR HEYECANLA KURSLARA GELİYOR
Robotik Kodlama Kurs Eğitmeni Gamze Nur Sucu ise amaçlarının gençlerin teknoloji ile daha fazla iç içe olmalarını sağlamak olduğunu belirterek, 'Burada gençlerimize nesne tabanlı ve blok tabanlı kodlama eğitimi veriyoruz. Öğrencilerimiz de severek ve heyecanla kursumuza geliyor ve öğrenmeye çalışıyorlar. Bizim amacımız bu eğitimlerle gençleri Teknofest'e hazırlamak ve gelecekte bu mesleklerde başarılı olmalarına katkı sağlamak. Bu güzel imkanları bize sağlayan Başkanımız Metin Baydilli'ye teşekkür ediyorum' dedi.
Kursta eğitim gören gençler de ilgilendikleri stem ve kodlama konusunda bu eğitimi veren, imkan sağlayan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'ye teşekkür ettiler. Stem ve Robotik Kodlama Kursu Battani Uzay, Havacılık ve Bilim Merkezi'nde hafta içi her gün devam edecek.