Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın talimatlarıyla ilçe genelinde çalışmalarını ara vermeden sürdüren Zabıta Müdürlüğü, market ve bakkallara yönelik denetime çıktı. Rutin olarak gerçekleştirilen denetimlerde işletmelerin işyeri açma ruhsatı, hijyen ve ürünlerin son kullanma tarihleri tek tek kontrol edildi.

TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜNLER ARASINDA ÇOCUK MAMALARI DA VAR
Denetimler kapsamında Devteyşti Mahallesinde bir markete giren zabıta ekipleri, marketteki tüm gıda ürünlerinin son kullanma tarihlerinin geçtiğini tespit etti. Kapsamlı olarak yapılan incelemede çocuk mamalarının da aralarında bulunduğu tam 150 kalemde 59 bin 675 gıda ürününe el konuldu.

ÜRÜNLERE İMHA EDİLMEK ÜZERE EL KONULDU
Tarihi geçmiş ürünler, tutulan tutanağın ardından Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından imha edilmek üzere toplandı. Tarihi geçmiş gıda ürünlerini vatandaşların sağlığını hiçe sayarak satışa sunan işyeri hakkında ise cezai işlem uygulandı.
Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise halk sağlığını ve menfaatini korumak üzere gerçekleştirilen denetimlerin aralıksız olarak süreceği ve vatandaşların karşılaştıkları olumsuzlukları 444 22 63 numaralı Haliliye Belediyesi İletişim Merkezine bildirmeleri istendi.