AA / İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın İdlib'e yönelik saldırılarında bir çocuğu yaralanan ve dokuz çocuğuyla evini terk ederek çadırda yaşamak zorunda kalan babasız aileye yardım eli uzattı.
Sivil yerleşim bölgelerinin Esed rejimi ve Rusya tarafından hedef alındığı İdlib kentinde binlerce insan evini kaybederken, binlercesi de zor şartlar altında çadır kentlerde yaşam mücadelesi veriyor.
Dokuz çocuk annesi Feriye Taha, İdlib'de sivillere yönelik saldırılardan kaçıp Türkiye sınırında yer alan Azez kırsalındaki dağınık kamplarda çocuklarıyla hayatta kalmaya çalışanların arasındaydı.
Saldırılarda bir çocuğu yaralanan ve ameliyata muhtaç kalan, diğer çocuğu ise işitme ve konuşma engelli olan Feriye Taha, bu süreçte yaşadığı acıları paylaştı.
Eşinin İdlib'de Esed rejimi güçlerince alıkonulduğunu anlatan Taha, 6 aydır çocuklarının babasından haber alamadığını ve hayatta olup olmadığını bilmediğini aktardı.
Çocukları evsiz ve babasız kalan Feriye Taha çareyi çadıra yerleşmekte bulduğunu, çocuklarıyla çok zor zamanlar geçirdiğini dile getirdi.
İHH ailenin yardımına koştu
Feriye ve ailesinin durumunu öğrenen İHH ekipleri, aileye yardım eli uzatmakta gecikmedi.
Aileyi çadır kentten çıkartarak, Azez ilçe merkezinde 4 odalı bahçeli bir eve yerleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı, 1 yıllık kira, elektrik ve su giderlerini de üstlendi.
Yeni evine kavuşan Feriye Taha ve çocukları mutlu anlar yaşarken vakfın bağışçılarına dualar eşliğinde teşekkürlerini iletti.