Tuğba Polat

İstanbul Şanlıurfa Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve diğer İlçe Belediyelerinin desteği ile 2-5 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ' İstanbul'da 1. Şanlıurfa Tanıtım Günleri'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Şanlıurfa'nın tarihi, turistik ve mutfak kültürünü daha geniş kitlelere tanıtmak için İstanbul Şanlıurfa Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve diğer İlçe Belediyelerinin desteği ile 2-5 Haziran 2022 tarihleri arasında İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanında gerçekleştirilecek olan ' İstanbul'da 1. Şanlıurfa Tanıtım Günleri'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Nevali Otelde düzenlenen tanıtım toplantısına İstanbul Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Adnan Şansal, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül , AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı , Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat , Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ,ŞUTSO Başkanı Halil Peltek, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanı Niyazi Kocadağ'ın yanı sıra turizm işletmelerinin temsilcileri ve Şanlıurfa'da faaliyet gösteren basın kuruluşlarının temsilcilileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İstanbul Şanlıurfa Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Adnan Şansal ; Çok eski çağlardan günümüze kadar birlikte yaşamanın en güzel örneklerinden biri olan Şanlıurfa bu sene 'Birlik' teması ile ses getirecek. Şanlıurfa'nın sahip olduğu sosyokültürel yapısını, tarihini, ekonomisini üretim değerlerini , inanç turizmini Şanlıurfa Balıklı göl, tarihin sıfır noktası olarak adlandırılan ''Göbekllitepe'' suya ve zamana direnen şehir ''Halfeti'' ve diğer kültürel değerlerini tanıtmayı hedefleyen 'İstanbul'da 1.Şanlıurfa Tanıtım Günleri', aynı zamanda her yıl farklı bir temayla farkındalık oluşturarak ülke gündeminde etkili olmayı da hedefliyor. İstanbul Şanlı Urfa Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin ilkini düzenleyeceği Şanlıurfa'nın Şanlıurfalı olmanın dokusunda yer alan 'Birlik' temasıyla örnek oluşturmayı ve ses getirmeyi hedefliyor. Bu nedenle organizasyonun sloganı da 'Biz Türkiye'yiz!' olarak belirlendi' diyerek tanıtım etkinliğinde Şanlıurfa'nın müziğinden mutfak lezzetlerine kadar bir çok değerinin sergileneceğini ve kapsamlı bir etkinlik olacağını dile getirdi.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanları ise yaptıkları açıklamada Şanlıurfa'nın önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ve bu potansiyeli tanıtmak için bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaparak ellerinden gelen bütün desteği vereceklerini ifade ettiler.