Yüksel Polat

Kurulduğu günden bu tarafa hayırseverlerin bağışlarını başta Şanlıurfa olmak üzere yurt içinde ve yurtdışındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştıran İnfak- Der düzenlediği vefa gecesinde hayırseverler ile bir araya geldi. Etkinlikte hayırseverlere İnfak-Der'in faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

2013 yılından bu tarafa Dernek olarak hayırseverleri ve hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahipleri ile buluşturan Şanlıurfa İnfak Yetim ve Öksüzleri Koruma, Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Eğitim Derneği ( İnfak- Der) Eyyübiye ilçesinde bulunan Derneğe ait Gençlik Merkezinde düzenlediği etkinlikte hayırseverler ile bir araya geldi. İnfak- Der Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Halat, Dernek kurucularında ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Parlak, Dernek Yönetim kurulu Üyeleri ve çok sayıda hayırseverin katıldığı vefa gecesinde konuşan İnfak- Der Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Halat 2013 yılında kurulan derneğin kuruluş amacını anlatarak; 2013 yılından bu tarafa siz hayırsever kardeşlerimizin bağışlarını gerek Şanlıurfa içerisinde gerekse Arakan, Suriye, Sudan, Çad gibi ülkelerdeki ihtiyaç sahiplerine din, dil, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin ulaştırdık ve ulaştırmaya gayret ediyoruz. Amacımız sadece ve sadece Allah rızasıdır. ' Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' Hadisi Şerif gereğince bizlerde siz değerli bağışçılarımızdan, hayırseverlerimizden aldığımız maddi ve manevi güçle daha çok yetim, öksüz, yardıma muhtaç insanlara ulaşmanın gayreti içerisindeyiz' diyerek Vefa Gecesine katılan hayırseverlere katılımlarından ve bağışlarından dolayı teşekkür etti. Bağışçılara yönelik konuşmasında ihtiyaç sahiplerinin yılın 12 ayı yardıma muhtaç olduğunun altını çizen Mustafa Halat sadece Ramazan ayında değil bağışların yılın tüm aylarında devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Gecede, Şubat ayında İnfak-Der'i temsilen toplanan yardımları Yemen'e götüren Dernek Kurucularından Mehmet Ali Parlak ise yaklaşık 1 hafta kaldığı Yemen'deki yardım faaliyetlerini slayt gösterisi eşliğinde anlatarak katılımcılara bilgi verdi. Mehmet Ali Parlak, Yemen'deki iç savaş dolayısı ile insanların açlık, susuzluk nedeni ile çok zor durumda olduğunu belirterek; Maalesef, Yemen'deki durum medyaya yansıdığından çok daha vahim bir durumda ve insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında çok büyük zorluklar söz konusu. Bizler Konya'daki iki partner Derneğimiz ile birlikte sizlerin bağışladığı başta gıda malzemeleri olmak üzere ihtiyaç malzemelerini Yemenli kardeşlerimize ulaştırdık. İnşallah bu yardım çalışmalarımız Ramazan ve Kurban vesilesi ile devam edecektir' dedi.

Geceye katılan hayırseverler ise Vefa Gecesi etkinliğinden dolayı İnfak- Der Yönetim Kuruluna teşekkür ederek bu tür etkinliklerin devamını dilediler.