DEVA Partisi ölümlü kazaların sıkça yaşandığı ve kan yoluna dönen Şanlıurfa-Suruç karayoluna dikkat çekmek için bir açıklama yaptı.

Suruç yolu üzerinde gerçekleşen açıklamaya İl Başkan Yardımcıları, İlçe Koordinatörleri, Suruç İlçe Başkanı Yakup Çelik, Haliliye İlçe Başkan Vekili Zeynel Abidin Tavaş ve çok sayıda partili katıldı.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

'İl Başkan Yardımcısı Av. İbrahim Halil Aydın: 'Şu an Şanlıurfa-Suruç karayolunun organize sanayi bölge mevkiindeyiz. Şanlıurfa-Suruç karayolunda günde onlarca maddi hasarlı, yılda onlarca ölümlü kaza meydana gelmektedir. Burası trafik yoğunluğunun çok yoğun olduğu bir bölgedir. Asfaltın kanla sulanmasına dur emek için buradayız.

Şanlıurfa-Suruç karayolunun 2 gidiş-2 geliş şeklinde toplam 4 şeride çıkarılmasını istiyoruz. Güvenlik açısından da bu bölge önem arz etmektedir. Bir ucu Habur'a bir diğer ucu Gaziantep'e dayanan bu yolu her gün yüzlerce memur, öğrenci, çiftçi, iş insanı kullanmaktadır. Şanlıurfa'ya katkı sunmak istiyorsanız bu yolu bir an önce yapmak zorundasınız.

Her platformda ticareti, turizmi önemsediğini söyleyen siyasetçilerimize çağrımızdır;' Samimiyetinizin göstergesi bu yolu bir an evvel yapmaktır.' 20 yıllık bir iktidarın vaatlerle geçireceği bir zaman artık yoktur. Yapacağızlarla geçirilecek bir zaman kalmamıştır..' dedi.