İLKHA/ Şanlıurfa Kudüs Anneleri Platformu tarafından Filistinli Müslümanlara destek amacıyla her hafta düzenlenen 'Namaz ve Dua Buluşmaları' devam ediyor.
Balıklıgöl Dergah Camii'nde, bu hafta 111'incisi düzenlenen basın açıklamasında, siyonist terör rejimi ve destekçisi ABD'ye karşı fiili adımlar atılması gerektiği vurgulandı.
Basın açıklamasını Platform Başkanı Zehra Kazan okudu. Kazan, Mescid-i Aksa'nın Peygamber Efendimizin (sallalahu aleyhi ve sellem) Müslümanlara müjdesi ve emaneti olduğunu hatırlattı.
'Bugün 111'incisini düzenlediğimiz Mescid-i Aksa ve Kudüs hürriyetine kavuşuncaya kadar sürdürmeyi planladığımız namaz ve dua buluşmaları ile sesimizi daha gür çıkaracağız.' diyen Kazan, 'Urfa'dan Kudüs'e, İntifadaya yüksek sesle selam diyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz. Kudüs Anneleri Platformu olarak 28 Ocak günü Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'un Beyaz Saray'da 'Bugün İsrail, barışa yönelik büyük bir adım atıyor' diyerek duyurduğu planı buradan kınamakla kalmıyor, lanetliyoruz.' şeklinde konuştu.
Trump'ın şer planına dünya kamuoyunun verdiği tepkiye dikkat çeken Kazan, 'Sözde barış planının açıklanmasının ardından dünya devletlerinden planla ilgili açıklamalar peş peşe gelmeye başlamıştır. Planın açıklanmasını müteakiben Filistin mücadelesi için kurulmuş olan İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları düzeyinden olağanüstü toplanma kararı almıştır. Bu toplantıların ardından yine konu Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna taşınma kararı ve kınama kararları görüşülmüştür. Yani yine yaptırım yok, yine durdurmaya yönelik herhangi bir hamle yok, yine mücadele namına bir karar çıkmamıştır. Durum böyleyken geçtiğimiz açıklamalarıyla tarafını doğru seçemeyen Arap Birliği oluşumu ise bu defa bu planı kabullenmeyerek kınayacağını açıklamış ve bir nebzede olsa tarafını doğru seçmeye yönelik bir açıklama yapmıştır.' ifadelerini kullandı.
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, ABD Başkanı Trump'ın şer planına verdiği tepkiye dikkat çeken Kazan, 'Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD Başkanı Trump'ın Yüzyılın Anlaşması olarak adlandırdığı sözde barış planını reddettiğini belirterek, ABD'nin artık Filistin için bir dost ülke olmadığını söyleyek bir açıklama yapmıştır. Abbas, Mısır'ın başkenti Kahire'de Arap Birliği toplantısında yaptığı konuşmada, 'Trump'ın Yüzyılın Anlaşması planını reddediyorum. Tarihe Kudüs'ü satan veya vazgeçen biri olarak geçmeyeceğim. israili 1988'den beri tanıdık. Bunun karşılığında, israil eski Başbakanı İzak Rabin de Filistin Kurtuluş Örgütünü Filistin'in meşru temsilcisi olarak kabul etti. ABD artık Filistin için dost bir ülke değil. Trump ile görüşmeyi de reddettim.' şeklinde açıklamalarda bulunmuş ve gerekenleri dile getirmiştir.' dedi.
'Amerika'yı durdurmak, adım adım ilerlemelerini engelleyebilmek için yaptırımlar uygulanmalı, fiili adımlar atılmalıdır'
Siyonist işgalciler durdurmak için fiili adımlar atılması gerektiğini vurguayan Kazan, 'Sözde Filistin mücadelesi için kurulan İslam İşbirliği Teşkilatının her açıklama, karar, zulüm ve işgal sonrası olağanüstü toplantılar yapıp, karar alması artık sıradanlaşmışken bir an evvel fiili adımlar atılmalı, yaptırım kararlarının alınıp uygulanılması kaçınılmaz olmuştur. Alınan kararları dikkate almayan zorba, işgalci siyonist israil ve destekçisi Amerika'yı durdurmak, adım adım ilerlemelerini engelleyebilmek için yaptırımlar uygulanmalı, fiili adımlar atılmalıdır. Kudüs Anneleri Platformu olarak bir an evvel bu adımların atılmasını arzu ediyor ve Rabbimizden niyaz ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

'Herkesi Filistinlilere destek olmaya davet ediyoruz'
Basın açıklamasının devamında 3'üncü İntifadayı ve Büyük Dönüş Yürüyüşünü başlatan Filistinlilere herkesi destek olmaya çağıran Kazan, şöyle konuştu:
Kudüs Anneleri Platformu olarak dün itibariyle 98'inci cuması gerçekleştirilen 'Büyük Dönüş Yürüyüşü'nde şühedaya kavuşan ve bugüne kadar şehadete kavuşan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyor, ailelerine ve Filistinlilere sabrı cemil niyaz ediyoruz. Yaralananlara şifalar diliyoruz. Kudüs Anneleri Platformu olarak, 3'üncü İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünün amacına vasıl olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz. Buradan Sizleri, 3'üncü İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünü başlatan Filistinli kardeşlerimize destek olmaya devam ediyoruz. Onlar, Ümmetin izzetini korumak için mücadele ediyorlar. Onlar olmamız ve ölmemiz gereken yerde mücadele ediyorlar. Yetersiz sağlık ve yaşam koşulları altında mücadele eden Filistinlilere herkesi destek olmaya davet ediyoruz.
Kazan, son olarak şu ifadeleri kullandı:
Siyonist israile buradan yüksek sesle haykırıyoruz; Yaptığınız hiçbir katliamı, hiçbir acıyı unutmuyoruz, unutmayacağınız, yüreğimizde hissediyoruz. Ve bunların hiçbirini de yanınıza bırakmayacağız. Kudüs Anneleri Platformu olarak bu katliamların bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz. Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin özgür olana kadar mücadelemize devam edeceğimizi Urfa'dan Tel Aviv'e haykırıyoruz. Kudüs İslam'ındır ve İslam'ın kalacaktır.
Basın açıklaması yapılan dua ile sona erdi.