AA / Çatışmaların devam ettiği Suriye'nin farklı kentlerinden kaçarak daha güvenli gördükleri Türkiye'ye sığınan Suriyeli 10 aile, Akçakale-Şanlıurfa karayolunun 4. kilometresindeki tarlada kullanılmayan bir ev ve yanına kurdukları çadırlarda, soğuk hava ve yoklukla mücadele ediyor.
Elektriği ve suyu bulunmayan ev ve çadırlarda yaşayan Suriyeliler, içme suyu ihtiyaçlarını tarladaki sulama kuyusundan bidonlarla taşıyarak gidermeye çalışırken, hayırseverlerin desteğiyle yemek ve ekmek yapıp, çamaşırlarını yıkıyor.
Çocuklar ise soğuk ve yağmura aldırış etmeden çıplak ayaklarıyla oynadıkları oyunlarla hayata gülümsemeye çalışıyor.
Hıdır Cemo yaptığı açıklamada, Suriye'de devam eden çatışmalar nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.
Akçakale'de 52 kişiden oluşan 10 ailenin zor şartlarda yaşamaya çalıştığını belirten Cemo, gıda, soba, odun, battaniye ve elbiseye ihtiyaç duyduklarını ifade etti.
Bu konuda yetkililerin yardım isteyen Cemo, "Soğuk havada özellikle çocuklar çok zorlanıyor. Ne sobamız, ne yakacak odunumuz var. İmkanımız olmadığı için çocuklar bu soğukta çamurda ayak yalın dolaşmak zorunda kalıyor. İş bulsak belki ailemize katkımız olur ancak iş yok. Ne yapacağımızı bilemiyorum. Hayırseverlerden destek bekliyoruz" dedi.
Fatma Abdullah da 3 çocuğuyla sığındıkları atıl durumdaki bir odada zor şartlarda yaşamak zorunda kaldıklarını ifade etti.
Kapısı olmayan odanın özellikle gece soğuk olduğunu dile getiren Abdullah, "Ne giyecek elbise, ne yemek yapacak malzeme, ne de ısınacak soba ve odun bulamıyoruz. Çocuklarımın hasta olmasından korkuyorum" diye konuştu.
Abdullah, kendilerine uzanacak yardım elini beklediklerini kaydetti.