Haber Merkezi / Şanlıurfa'nın 13 ilçesinde çalışmalarını sürdürerek 'İlçeleri ile Birlikte Kalkınan Bir Şanlıurfa' hedefi içerisindeki Büyükşehir Belediyesi, Viranşehir'in geleceğini yakından ilgilendiren çalışmalara imza atıyor. İlçe genelinde devam eden çalışmaları incelemek üzere Viranşehir'e giderek İlçe Belediyesini ziyaret eden Başkan Çiftçi, yapılacak çalışmaları birer birer kamuoyuna aktardı.
Başkan Çiftçi, konuşmasında altyapı, içme suyu, mülkiyet, yol ağları ve trafik sorununa yönelik tüm projelerin tamamlandığını ve fiziki çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

ALTYAPIDA 20 MİLYONLUK YATIRIM
Altyapı sorununun yaşandığı Viranşehir'in sıkıntılarını iyi bildiklerini belirten Başkan Çiftçi, 'Büyükşehir Belediyemiz ile Viranşehir Belediyemizin uyumu sayesinde Viranşehir ilçemizde yıllardan bu yana gelen sorunlar çözüme kavuşuyor. Altyapıda kanalizasyon anlamında 20 milyon TL'lik projenin ihalesini gerçekleştirdik. Protokollerin de imzalanması ile birlikte Viranşehir'in altyapısı ve kanalizasyon eksikliği olan tüm mahallelerinde çalışmalar başlayacaktır' dedi.

24 SAAT İÇME SUYU TEMİNİ SAĞLANACAK
Başkan Çiftçi uygulamaları arasında Viranşehir halkına 24 saat su temini sağlamak için çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekledi. Büyükşehir bünyesindeki Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (ŞUSKİ) proje uygulamasına devam ettiğini ifade eden Başkan Çiftçi, 'Ceylanpınar'da belirlenen alanda kuyu açmak sureti ile Viranşehir'e içme suyu taşıma projesi ve depolarının yapılması, şehir içi irsale hatlarının döşenmesi işinin ihalesini ŞUSKİ yapıyor. Allah'ın izni ile ilçenin tamamına eski şebekelerden kurtulmuş şekilde 24 saat içme suyu temini sağlanacaktır' diye konuştu.

MÜLKİYET SORUNU GENEL KURUL'DA
Başkan Çiftçi değerlendirmesinde ilçenin bazı mahallelerinde yaşanan mülkiyet sorununa yönelik çözümün de Genel Kurul'da olduğunu dile getirdi. Başkan Çiftçi, 'Viranşehir'de başta Hürriyet mahallesi başta olmak üzere bir çok mahallemizde mülkiyet sorunu vardı. Bunu yasal düzenleme olarak hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza götürdük ve yasa şuan komisyondan onaylandı, Genel Kurul'a geldi. Genel Kurulunda onaylaması ile birlikte tapu sorununu Viranşehir'de çözüme kavuşmuş olacak' şeklinde konuştu.

VİRANŞEHİR'DE TEK YÖN UYGULAMASINA GEÇİLECEK
Viranşehir'de devam eden beton yol çalışmalarında büyük başarı sağladıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, beton yol uygulamasının uzun vadede daha kullanışlı ve dayanıklı olduğunu işaret etti. İlçe merkezindeki güzergahlarda ise tek yön uygulamasına geçileceğini belirten Başkan Çiftçi, 'Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerimiz arasında özellikle yolu sağlam yapmak zorundayız. Fen İşleri Dairemiz beton yol uygulamasını sürdürüyor. Beton yol 20-30 yıl olması nedeniyle dayanıklı bir hizmet. Çünkü biz yollarımız ile ilgili sorunları tarihe karıştırmak zorundayız. Bununla birlikte Büyükşehir kadromuz, ilçe belediyesi yetkilileri ile bu kez şehir içi ulaşım noktasında özellikle trafiği rahatlatmak için tek yön uygulamasına geçecek. Bu şekilde trafiği rahatlatacağız. Amacımız halkımıza hizmetin en iyisini getirmek' sözlerini kullandı.
Ziyarette Viranşehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Cimşit ise Büyükşehir yatırımlarının ilçe genelinde her geçen gün artarak devam ettiğini söyledi.
Ziyarette kurum yetkilileri ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları ile Daire Başkanları ve teknik ekip de katılım göstererek yapılacak çalışmaları değerlendirdi.