Yüksel Polat

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Afrika ülkelerindeki katarakt hastaları ile Çad ve Nijer'e yönelik hediye Kur'an-ı Kerim kampanyası başlattı.

Türkiye içerisinde ve üç kıtada çeşitli ülkelerdeki mazlum ve ihtiyaç sahiplerine binlerce tır insani yardım malzemesi ulaştıran Şanlıurfa STK'ları İnsani Yardım Platformu bu seferde Afrika ülkelerinde katarakt hastaları için ameliyat kampanyası başlattı. Aynı zamanda geçen yıl Somali'ye yönelik Kur'an-ı Kerim kampanyası başlatan ve hayırseverlerin yanı sıra çeşitli kurum, kuruluş ve STK'ların yanı sıra hayırseverlerin temin ettiği 12.000 adet Kur'an-ı Kerim'i teslim eden Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu bu kez aynı kampanyayı Afrika ülkeleri Çad ve Nijer için düzenliyor.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Onursal Başkanı M. Adil Saraç ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek Yazı işleri Müdürümüz Veysel Polat ile bir araya gelen Platform Başkanı Osman Gerem başlattıkları iki kampanya hakkında bilgi vererek şunları söyledi; Bir göz hastalığı olan katarakt gerek beslenme şartlarından gerekse iklim şartlarından dolayı Afrika ülkelerinde çok yaygın durumda. Buna Afrika ülkelerindeki sağlık hizmetlerinin geri kalmışlığı ve sağlık personelinin eksikliği de eklenince maalesef binlerce insan bundan dolayı görme yeteneğini kaybediyor. Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu olarak bu mazlum insanlara şifa eli uzatmak için 500 TL bedeli olan bir kampanya başlattık. Bizleri şimdiye kadar maddi ve manevi destekleri ile yalnız bırakmayan Şanlıurfalı hayırseverlerimizin bizlere olan desteğinin bu kampanyada da sürmesini ve bu insanların şifalarına, gözlerine bir ışık olmaya vesile olmalarını bekliyoruz 'dedi.

Çad ve Nijer'e yönelik Kur'an-ı Kerim kampanyası hakkında da bilgi veren Osman Gerem; geçtiğimiz yıllarda ziyaret ettiğimiz ülkelerdeki medreselerde öğrenim gören Müslüman öğrenciler maalesef imkansızlıktan dolayı Kur'an Kerim eğitimlerini 'Luh' denilen tahta levhalar üzerinde yapıyorlar. Bu kardeşlerimize yönelik geçtiğimiz yıl Somali için 12.000 bin adet Kur'an-ı Kerim topladık ve onlara hediye ettik. İnşallah bu yıl da Çad ve Nijer'deki kardeşlerimiz için bu kampanyayı başlattık' diyerek bu konuda da hayırseverlerin desteklerini beklediklerini dile getirdi.