Haber Merkezi / Şanlıurfa Valiliği nezdinde Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün belirlediği 28 antrenör, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği 40 öğretmen tarafından oluşturulan 4 ayrı grup 2 Mayıs'ta başlayıp 2 Haziran'da sona erecek olan proje kapsamında Şanlıurfa'da 3. Sınıfta eğitim gören 52 bin öğrenciyi çeşitli testlerden geçirerek yeteneklerini keşfedecek.
Oluşturulan uzman ekip, çeşitli cihazlar kullanarak 30 bin öğrencinin hangi spor dalında başarılı olabileceği konusunda belirlemeler yapacak.
Gerçekleştirilen toplantıda antrenörlere test sırasında kullanılacak cihazlar uygulamalı bir şekilde tanıtılırken görev dağılımı yapıldı.
Bu projeyle uluslararası düzeyde başarılı sporcular çıkarılmasının hedeflendiğini aktaran Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, antrenörlerin gerçekleştireceği testlerle çocukların erken yaşta yeteneklerinin tespit edileceğini söyledi.
Proje kapsamında diğer illerde tek bir istasyon kurulacağını ama Şanlıurfa'nın en genç nüfusa sahip olması nedeniyle Şanlıurfa'da ise 4 istasyon kurulacağını sözlerine ekleyen İl Müdürü Keşküş,'Şanlıurfa'mız en fazla genç nüfusa sahip bir şehir o nedenle sporcu taramalarına özellikle önem veriyoruz antrenör arkadaşlarımız 1 ay boyunca yapacağı testlerle inşallah Uluslararası düzeyde başarılı olacak sporcuları tespit edip yetiştirecek. Umut ediyoruz spor yapmayan ve yeteneğinin neye olduğunu bilmeyen çocuklarımız artık yeteneklerinin farkına vararak spor yapamaya başlayacak. Proje kapsamında zorlu ve tempolu günler bizi bekliyor tüm ekibime başarılar diliyorum'