İLKHA/ Kurulduğu günden bu yana Türkiye'de ve dünyanın pek çok bölgesinde yetimlere yönelik eğitim ve psikososyal yardım çalışmalarını sürdüren Yetim Vakfı, 11 ayın sultanı Ramazan ayı yaklaşırken 'Ramazan Bereket Yetim Emanet' sloganıyla yola çıkan Yetim Vakfı, bu yıl da birçok bölgede yetimlerin iftar sofralarına misafir olarak Ramazan ayı boyunca hayırseverlerin desteklerini yetimlere ulaştıracak.

'Yetimlerin kalplerine dokunacağız'
Ramazan çalışmaları hakkında yazılı açıklama yapan Yetim Vakfı Başkanı Murat Yılmaz, bağışçıların destekleriyle yetimlerin kalplerine dokumak ve yüzlerinde tebessüm oluşturmak için yola çıktıklarını söyledi.
Yılmaz, 'Ramazan ayı boyunca yetimlerle iftar ve sahur sofralarında buluşmak için harekete geçtik. Yetim ailelerimize kumanya, zekat ve fitre desteği sağlayacağız. Dünya genelini etkisi altına alan Covid-19 salgını sebebiyle toplu iftar organizasyonları yapılamıyor. Bizler de iftariyelik paketlerimizle ailelere ulaşacağız. Ayrıca yetim sponsorluk projelerimiz kapsamında da bağışçılarımızın destekleriyle yetimlerimizin, eğitim, sağlık, barınma gibi tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız.' dedi.
'Dünya'da 400 milyon yetim var'
Uluslararası raporlara göre dünyada yaklaşık 400 milyon yetim çocuk bulunuyor. Bu çocuklar, organ ve fuhuş mafyaları ile dilenci şebekelerinin eline düşme tehlikesi yaşıyor. Kimi zaman da misyonerlerin hedefi haline geliyor. Dünya'da savaşlardan, iç çatışmalardan ve doğal afetlerden dolayı her gün 10 bine yakın çocuk yetim kalıyor. Her gün 22 bin çocuk açlık ve yoksulluktan dolayı hayatını kaybediyor.
Yetim Vakfı, Türkiye'de ve dünyanın farklı yerlerinde zor şartlar altında mücadele veren yetim ailelere destek olmak için hayırseverlere çağrıda bulunarak ayda sadece 150 TL ile bir yetimin eğitim, sağlık, gıda ve giyimine destek sponsor olunabileceği hatırlatmasında bulundu.