İLKHA/ Viranşehir ilçesinde üst geçitlerin yetersiz olması nedeni ile işlek caddelerde karşıdan karşıya geçmek zorunda kalan öğrenciler büyük sıkıntı yaşıyor.
Viranşehir'de yeterli alt ve üst geçitlerin olmaması nedeni ile yollar tehlike saçıyor. Tarihi İpek Yolu (E 90) özerinde bulunan Atatürk Ortaokulu, Anadolu Kız Lisesi ile Anadolu İmam hatip Ortaokullarının karşısında alt veya üst geçidin olmaması nedeni ile öğrenciler büyük sıkıntı yaşıyor.
Söz konusu yol, ilçenin en işlek yolu olup uluslararası kullanıldığından yoldaki araç akışı hayli fazla. Benzer durum Bahçeli Evler Mahallesinde bulunan Tevfik Fikret Kurtcan İlkokulu için de geçerli.
Özal Mahallesinde oturan öğrenciler, mahallede okul olmadığından dolayı Ceylanpınar'a giden anayolu geçmek zorunda kalıyor ve bu durum öğrencilerin hayatını riske atıyor. Ceylanpınar yolu özerinde Devlet Hastanesi bulunduğundan ve Ceylanpınar'ı ilçeye bağlayan tek yol olduğundan trafik yoğunluğu bu yolda da hayli fazla.
Veliler bu duruma tepki gösterirken birçok aile, çocuklarını kendileri yoldan geçirmek zorunda kalıyor.
Kış aylarında okul dağılışının akşam saatlerine denk gelmesi ve karanlığın çökmesi nedeni ile öğrenciler ve sürücüler zor anlar yaşıyor. Duruma tepki gösteren veliler "Yıllardır alt veya üst geçit talebimiz yerine getirilmiyor. Defalarca basında yer almasına rağmen ve girişimlerde bulunmamıza rağmen surun çözülmedi." diye sitem ettiler.
Özal Mahallesi sakinleri de "Çocuklarımızın hayatından endişe duyuyoruz. Yıllardır okul talep etmemize rağmen talebimiz karşılık bulmadığı gibi üst geçit de yapılmadı. Bu yıl yeni yaya geçidi için ışık takıldı. Fakat mobese kameraları olmadığından sürücülerin çoğu kırmızı ışıkta geçiyor. Biz buradan Viranşehir Kaymakamına, hükümete ve yetkililere sesleniyoruz, bir an ünce bizim bu sıkıntımıza el atsınlar" şeklinde konuştu.